Άλμα της βιομηχανίας αθλητικών στοιχημάτων – Κατά 140 δισ. πάνω τα έσοδα το 2024

Advertisement

Τα έσοδα της παγκόσμιας βιομηχανίας αθλητικών στοιχημάτων αναμένεται να αυξηθούν κατά 140 δισ. ευρώ έως το 2024, καταδεικνύοντας το τεράστιο μέγεθος αυτής της εξαιρετικά σημαντικής αγοράς, αναφέρει ο Jordan Levin – CEO OpenBet, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο κ. Levin εκτιμά ότι υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες στην Ελλάδα για να επεκτείνει η εταιρεία περαιτέρω το διεθνές μας αποτύπωμα. Από το 2021 όταν εφαρμόστηκε το σχετικό ρυθμιστικό πλαίσιο, μπήκαν στην αγορά περισσότεροι πάροχοι και προμηθευτές και πιστεύουμε ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο περαιτέρω βελτίωσης της συνολικής εμπειρίας γύρω από το αθλητικό στοίχημα στη χώρα.

Η OpenBet εξετάζει συνεχώς πιθανές εμπορικές ευκαιρίες σε όλες τις αγορές με ρυθμιστικό πλαίσιο αντίστοιχο της Ελλάδας, αναφέρει. Προσθέτει, επίσης, ότι στην Ελλάδα, το Development Hub της Αθήνας παραμένει σημαντικό μέρος των συνολικών λειτουργιών της, παρέχοντας με συνέπεια πρωτοποριακές λύσεις που τής επιτρέπουν να εξελίσσει διαρκώς τη σειρά των προϊόντων της. Μάλιστα, η Αθήνα αναγνωρίζεται τακτικά από την GreatPlacetoWork ® Hellas ως κορυφαίος εργασιακός χώρος στην Ελλάδα χάρη στην κουλτούρα του, η οποία ενισχύει την καινοτομία, αναφέρει.

«Το συνολικό μήνυμα σχετικά με τα ασφαλή παίγνια είναι πιο ισχυρό από ποτέ. Θέλουμε να λειτουργούμε σε αγορές με ισχυρό ρυθμιστικό πλαίσιο, διασφαλίζοντας ότι οι πάροχοι και οι προμηθευτές, όπως εμείς, κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να διασφαλίσουν ότι οι παίκτες του στοιχήματος αλληλεπιδρούν με τα προϊόντα μας σε ένα ασφαλές περιβάλλον», επισημαίνει επίσης.

Advertisement

Ακολουθεί η συνέντευξη του Jordan Levin, CEO OpenBet, στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και στον Αλέκο Λιδωρίκη.

Πώς θα ορίζατε τη βιομηχανία τυχερών παιγνίων και ψυχαγωγίας με απλά λόγια; Ποιους τομείς δραστηριότητας καλύπτει και ποιο είναι το κοινό της;
Στην OpenBet ασχολούμαστε με την παροχή υπεύθυνων και συναρπαστικών εμπειριών για παίκτες σε όλο τον κόσμο, με βάση το αθλητικό στοίχημα. Για το κοινό μας, η ψυχαγωγική πτυχή της παρακολούθησης κάποιου αθλήματος ενισχύεται περαιτέρω με την τοποθέτηση στοιχημάτων σε πιθανά αποτελέσματα. Καθώς όλο και περισσότερες χώρες θεσμοθετούν το αθλητικό στοίχημα, αυξάνεται διαρκώς η δημοτικότητα αυτής της μορφής ψυχαγωγίας.

Ως κορυφαίος πάροχος τεχνολογίας, περιεχομένου και υπηρεσιών αθλητικών στοιχημάτων, για περισσότερα από 25 χρόνια, διαδραματίζουμε καθοριστικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίο οι παίκτες στοιχηματισμού αλληλεπιδρούν τόσο με το λιανικό όσο και με το ψηφιακό περιβάλλον. Από την τοποθέτηση στοιχημάτων με φυσική παρουσία σε κάποιο σημείο πώλησης, ή μέσω κινητής συσκευής, ακόμα και το περιεχόμενο το οποίο καταναλώνει, συμμετέχουμε σε όλα τα βήματα της διαδρομής του πελάτη.

Advertisement

Τα τελευταία χρόνια, η σημασία του περιεχομένου έχει ενισχυθεί σημαντικά μεταξύ των παρόχων αθλητικών στοιχημάτων. Με τα αθλητικά στοιχήματα να ανταγωνίζονται άλλες μορφές ψυχαγωγίας για να τραβήξουν το ενδιαφέρον του κοινού, το περιεχόμενο που προσφέρουμε πρέπει να είναι ελκυστικό και να απευθύνεται σε ένα ευρύτερο κοινό. Αυτός είναι και ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο αποφασίσαμε να αποκτήσουμε την πρωτοποριακή εταιρεία SportCast πέρυσι. Η εταιρεία δημιούργησε το αρχικό προϊόν BetBuilder, το οποίο επιτρέπει στους παίκτες να δημιουργούν στοιχήματα σε πολλές αγορές σε ένα μόνο παιχνίδι, με άμεση τιμολόγηση που προσφέρει μια απρόσκοπτη εμπειρία για τον χρήστη. Το προϊόν έφερε επανάσταση στην εξατομίκευση της εμπειρίας στα αθλητικά στοιχήματα και τόσο η OpenBet όσο και το SportCast συνεχίζουν να βελτιώνουν τις υπηρεσίες και να προσθέτουν νέες διαστάσεις στη συνολική εμπειρία.

Θα μπορούσατε να μας δώσετε μια ένδειξη για το μέγεθος της αγοράς παγκοσμίως; 
Τα έσοδα της παγκόσμιας βιομηχανίας αθλητικών στοιχημάτων αναμένεται να αυξηθούν κατά 140 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2024, καταδεικνύοντας το τεράστιο μέγεθος αυτής της εξαιρετικά σημαντικής αγοράς. Η πρόσφατη επιτάχυνση της νομοθεσίας σχετικά με το αθλητικό στοίχημα στις ΗΠΑ οδηγεί το μεγαλύτερο μέρος της τρέχουσας ανάπτυξης, με περισσότερες από 30 Πολιτείες να υιοθετούν σχετικούς κανονισμούς. Στον Καναδά, το Οντάριο εισήγαγε πρόσφατα το νέο του ρυθμιστικό πλαίσιο και η συγκεκριμένη επαρχία αναμένεται να αποτελέσει σημαντική αγορά για τη βιομηχανία, ενώ η πρόοδος και στη Βραζιλία προς την υιοθέτηση ρυθμιστικού πλαισίου είναι επίσης λόγος να αισιοδοξούμε, λαμβάνοντας υπόψη την αγάπη του πληθυσμού της χώρας για τον αθλητισμό.

Πόσο σημαντική είναι η τεχνολογία στην εξέλιξη του κλάδου;
Ο τρόπος με τον οποίο εξελίσσουμε διαρκώς την τεχνολογία μας είναι θεμελιώδης για την παροχή της επόμενης γενιάς ψυχαγωγίας αθλητικών στοιχημάτων. Τον περασμένο χρόνο, επενδύσαμε πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ στη τεχνολογία μας, γεγονός που δείχνει τη δέσμευση στο να διατηρούνται τα προϊόντα και οι υπηρεσίες μας στο υψηλότερο επίπεδο παγκοσμίως.
Στον κλάδο, η OpenBet έχει μια ισχυρή φήμη ως αξιόπιστος πάροχος για τις κορυφαίες πλατφόρμες αθλητικών στοιχημάτων στον κόσμο, πάνω από δύο δεκαετίες. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ασυναγώνιστη τεχνολογία μας, η οποία αποδίδει σταθερά στο υψηλότερο επίπεδο κατά τη διάρκεια των μεγαλύτερων αθλητικών γεγονότων, όταν οι πλατφόρμες υφίστανται εξαιρετική πίεση λόγω της αυξημένης ζήτησης από το κοινό. Για να διασφαλίσουμε τη συνεχή βελτίωσή μας, ενισχύουμε την τεχνολογική μας βάση με τεχνολογίες και υπηρεσίες αιχμής που έχουν σχεδιαστεί για απόλυτη αξιοπιστία. Μάλιστα, η προσέγγισή μας δικαιώθηκε πρόσφατα μετά την επιτυχία μας κατά τη διάρκεια του Superbowl και του CheltenhamFestival, με την τεχνολογία της πλατφόρμας μας να πετυχαίνει μηδενικό χρόνο διακοπής λειτουργίας προς όφελος των συνεργατών μας.

Advertisement

Ποια είναι η θέση της Openbet στην αγορά; Σε ποιες αγορές εστιάζει και ποια είναι τα σχέδιά της για την ελληνική αγορά; Ποιο είναι το μέγεθος της επένδυσης στην Ελλάδα;

Η OpenBet είναι ο ηγέτης σε ορισμένες από τις βασικές αγορές αθλητικών στοιχημάτων στον κόσμο. Κατέχουμε ένα επιβλητικό μερίδιο αγοράς στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία και τον Καναδά, ενώ πάνω από 75 από τους κορυφαίους φορείς αθλητικών στοιχημάτων εμπιστεύονται τα προϊόντα μας, συμπεριλαμβανομένων των FlutterEntertainment, Entain, WilliamHill, BCLC, Loto-Québec και πολλών άλλων.

Στην Ελλάδα, το Development Hub της Αθήνας παραμένει σημαντικό μέρος των συνολικών λειτουργιών μας, παρέχοντας με συνέπεια πρωτοποριακές λύσεις που μας επιτρέπουν να εξελίσσουμε διαρκώς τη σειρά των προϊόντων μας. Μάλιστα, η Αθήνα αναγνωρίζεται τακτικά από την GreatPlacetoWork ® Hellas ως κορυφαίος εργασιακός χώρος στην Ελλάδα χάρη στην κουλτούρα του, η οποία ενισχύει την καινοτομία.
Σχετικά με την αγορά, βλέπουμε μεγάλες ευκαιρίες στην Ελλάδα για να επεκτείνουμε περαιτέρω το διεθνές μας αποτύπωμα. Από το 2021 όταν εφαρμόστηκε το σχετικό ρυθμιστικό πλαίσιο, μπήκαν στην αγορά περισσότεροι πάροχοι και προμηθευτές και πιστεύουμε ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο περαιτέρω βελτίωσης της συνολικής εμπειρίας γύρω από το αθλητικό στοίχημα στη χώρα. Η OpenBet εξετάζει συνεχώς πιθανές εμπορικές ευκαιρίες σε όλες τις αγορές με ρυθμιστικό πλαίσιο αντίστοιχο της Ελλάδας.

Advertisement

Τι αντίκτυπο έχουν τα τρέχοντα γεγονότα που επηρεάζουν το διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών στην εταιρεία και στον κλάδο γενικότερα;
Στην OpenBet, δεσμευόμαστε να προσφέρουμε ασφαλείς και υπεύθυνες εμπειρίες στοιχηματισμού σε παίκτες σε όλο τον κόσμο. Εκτιμούμε πραγματικά την ψυχαγωγική αξία του αθλητικού στοιχήματος και θέλουμε να το κάνουμε όσο το δυνατόν πιο ψυχαγωγικό. Το συνολικό μήνυμα σχετικά με τα ασφαλή παίγνια είναι πιο ισχυρό από ποτέ. Θέλουμε να λειτουργούμε σε αγορές με ισχυρό ρυθμιστικό πλαίσιο, διασφαλίζοντας ότι οι πάροχοι και οι προμηθευτές, όπως εμείς, κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να διασφαλίσουν ότι οι παίκτες του στοιχήματος αλληλεπιδρούν με τα προϊόντα μας σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Όταν εξετάζουμε τα δεδομένα που λαμβάνουμε, διαπιστώνουμε ότι η πλειοψηφία των παικτών λειτουργούν υπεύθυνα. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Cheltenham 2022, το μέσο στοίχημα κυμαινόταν περίπου στα 9,80 ευρώ, καταδεικνύοντας ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο παίκτες απολαμβάνουν την ψυχαγωγική πτυχή του αθλητικού στοιχήματος, αντί να ποντάρουν ψηλά για να εξασφαλίσουν μεγάλα κέρδη.

ΑΜΠΕ

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement