Φωτιά στη Βούλα: Εκκενώνονται 4 οικισμοί, ένα γηροκομείο με 300 άτομα και τα Παιδικά Χωριά SOS

Advertisement

Περιοχές της Βάρης και τα Παιδικά Χωριά SOS απειλούνται από τη φωτιά που ξεκίνησε από τη Γλυφάδα και προχώρησε προς το Πανόραμα Βούλας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, έχει δοθεί εντολή να εκκενωθούν οι οικισμοί Νέα Κάλυμνος, Χέρωμα, Δίλοφο και Εξοχή.

Επίσης, θα εκκενωθεί προληπτικά και γηροκομείο Άκτιος στη Βούλα με 300 φιλοξενούμενους. Οι φιλοξενούμενοι θα μεταφερθούν σε γυμναστήρια.

Advertisement

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν την κατάσταση και δίνεται μάχη με τον χρόνο αφού όταν νυχτώσει δεν θα μπορούν να πετάξουν τα εναέρια μέσα.

Φωτιά στη Βούλα: Τραυματίστηκε πυροσβέστης – Δυο πολίτες στο νοσοκομείο

Ένας πυροσβέστης μεταφέρεται στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, λόγω της μεγάλης προσπάθειας που κάνει η πυροσβεστική για να ελέγξει και να σβήσει τη φωτιά που καίει στο Πανόραμα Βούλας.

Η κατάσταση του δεν εμπνέει ανησυχία, ωστόσο χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για να μην χειροτερέψει, την ώρα που συνεχίζονται οι προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς.

Advertisement

Επίσης δύο ηλικιωμένοι στο νοσοκομείο για προληπτικους λογους

Το μεγάλο στοίχημα των πυροσβεστών είναι να ελεγχθεί όσο είναι δυνατό η φωτιά πριν να πέσει το σκοτάδι και τερματιστεί η δυνατότητα να πετούν τα εναέρια μέσα.

Οι κάτοικοι είναι κυριολεκτικά σε απόγνωση αφού η φωτιά βρίσκεται μέσα στον αστικό ιστό. Συγκλονιστικές είναι οι προσπάθειες των πυροσβεστών και των εθελοντών που έχουν φτάσει στην περιοχή.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement