Πανελλήνιες 2022: Δεν θα μπει κανείς σε αυτές τις σχολές

Advertisement

Οι Πανελλήνιες 2022 συνεχίζονται από Δευτέρα 6 Ιουνίου και οι μαθητές των ΓΕΛ θα εξεταστούν σε Αρχαία Ελληνικά, Βιολογία και Μαθηματικά.

Υπενθυμίζεται πως οι εξετάσεις θα τελειώσουν, για τον βασικό κορμό των μαθημάτων, την Παρασκευή 10 Ιουνίου.

Πόσοι οι εισακτέοι φέτος

Ο αριθμός των εισακτέων ανέρχεται φέτος σε 68.394, στους οποίους θα προστεθούν και οι εισακτέοι στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής, του Εμπορικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος.

Για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά οι εισακτέοι θα είναι κατά 9.021 λιγότεροι, καθώς πέρυσι για το 2020 – 2021 ο συνολικός αριθμός ήταν 77.415.

Advertisement

Ποια τμήματα δεν δέχονται ούτε έναν υποψήφιο

Το φετινό Μηχανογραφικό περιλαμβάνει ένα τμήμα λιγότερο από πέρυσι.

Το μοναδικό τμήμα από το 4ο επιστημονικό πεδίο που είχε φέτος μηδενικό αριθμό εισακτέων είναι το Περιφερειακής και Διασυνοριακής Ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο αναμένεται να συγχωνευτεί.

Παράλληλα, δεν δεχτούν υποψήφιους και δύο τμήματα των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Σχολών. Συγκεκριμένα τα Τμήματα Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων Αθήνας και Κρήτης.

Advertisement

Σταθεροί οι υποψήφιοι σε Νομικές, Πολυτεχνεία και Ιατρικές

Σταθερός παραμένει ο αριθμός σε Ιατρικές και Νομικές, ενώ στις Πολυτεχνικές εμφανίζονται μικρές αυξομειώσεις, με τη μείωση να είναι μεγαλύτερη στα τμήματα Πολιτικών Μηχανικών των περιφερειακών Ιδρυμάτων, αλλά και σε κάποια τμήματα Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Ο μεγάλος «χαμένος»

Μεγάλος «χαμένος» είναι οι σχολές που υπάγονται στα Γεωπονικά, με κάποιες από αυτές να «χάνουν» ακόμα και 150 θέσεις.

Τα τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών έχουν υποστεί σχεδόν στο σύνολό τους μειώσεις, τα τμήματα Πληροφορικής παραμένουν σταθερά μετά την περσινή αύξηση, ενώ τα Οικονομικά τμήματα καταγράφουν πολύ μικρές απώλειες. Εξαίρεση το τμήμα Διοίκησης, που σε κάποιες περιπτώσεις σε περιφερειακά Ιδρύματα χάνει και 180 θέσεις εισακτέων.

Advertisement

Σημειώνεται ότι η προσπάθεια που γίνεται φέτος είναι να εκδοθούν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων Εξετάσεων νωρίτερα και συγκεκριμένα έως τις 10 Αυγούστου.

Στα Γενικά Λύκεια οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 10 Ιουνίου και στα Επαγγελματικά στις 17 του μήνα.

Τα ειδικά μαθήματα θα εξεταστούν από 18 έως 30 Ιουνίου και η διεξαγωγή Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα γίνει από την Τετάρτη 15 Ιουνίου μέχρι και την Τρίτη 28 του μήνα.

Advertisement

Η ώρα έναρξης των Πανελληνίων 2022

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων.

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις (4) ώρες.

Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement
Επιστοφή επάνω