Τρία «σημάδια» για εκλογές το φθινόπωρο

Advertisement

Μπορεί ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης να επανέλαβε χθες ότι θα εξαντληθεί η τετραετία, καθώς αυτό θεωρεί ότι ορίζει η θεσμική τάξη, ωστόσο, σε μία αποστροφή της ομιλίας του, έσπευσε να προσθέσει κάτι πολύ σημαντικό, όπως το χαρακτήρισε: «Από τον Ιούλιο και μετά θα μπούμε στον τέταρτο χρόνο της κυβέρνησης. Έχω δεσμευθεί ότι σε καμία περίπτωση το γεγονός ότι βλέπουμε πια το τέλος της κυβερνητικής θητείας δεν είναι άλλοθι για να σταματήσουμε να παράγουμε κυβερνητικό έργο με τους ίδιους ρυθμούς με τους οποίους το κάναμε μέχρι τώρα. Και το κυβερνητικό έργο για το επόμενο εξάμηνο είναι είναι εξαιρετικά πλούσιο, όπως και θα είναι και πολύ πλούσιο μέχρι τον Αύγουστο που θα κλείσει για λίγες εβδομάδες η Βουλή».

«Είναι όμως επίσης πάρα πολύ σημαντικό, καθώς έχουμε μπροστά μας ουσιαστικά 12 μήνες μέχρι τις εκλογές, να μην εγκλωβιστεί η χώρα σε μία αφόρητη πολιτική τοξικότητα και σε έναν πολιτικό διάλογο ο οποίος θα γίνεται με κραυγές, με κατηγορίες, χωρίς προγραμματική επιχειρηματολογία και που τελικά το μόνο το οποίο θα κάνει είναι να αποξενώσει ακόμα περισσότερο τους πολίτες από την πολιτική».

H αναφορά του κ. Μητσοτάκη στην ανάγκη να μην εγκλωβιστεί η χώρα σε μία αφόρητη πολιτική τοξικότητα – την οποία για πρώτη φορά κατέθεσε στον δημόσιο διάλογο – τροφοδότησε εκ νέου χθες τη συζήτηση περί εκλογών το φθινόπωρο.

Advertisement

Άλλωστε, λίγες ώρες νωρίτερα, είχε γνωστοποιηθεί στους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών το οποίο έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει «διατάξεις σχετικές με την εκλογική διαδικασία και τον έλεγχο εσόδων και δαπανών κομμάτων, συνασπισμών και υποψηφίων βουλευτών και αιρετών».

Όπως ήταν αναμενόμενο, μετά την κυβερνητική ενημέρωση, άναψαν τα τηλέφωνα μεταξύ των γαλάζιων βουλευτών, οι οποίοι, σχεδόν στο σύνολό τους συνέδεσαν το νομοσχέδιο με εκλογές το φθινόπωρο.

Στις συζητήσεις τους, μάλιστα, μνημόνευαν και την αποκάλυψη ότι η Πειραιώς, με εσωτερικό της έγγραφο, ζήτησε από όλους τους υπαλλήλους του κόμματος, να έχουν επιστρέψει από τις καλοκαιρινές τους άδειες μέχρι την επομένη από το 15 αύγουστο.

Advertisement

Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουν είναι προφανές: Μπορεί ο πρωθυπουργός να επιθυμεί την εξάντληση της τετραετίας, αλλά προετοιμάζεται πυρετωδώς για το ενδεχόμενο να στήσει τις κάλπες το φθινόπωρο. Κάπως έτσι κινείται και το σύνολο της Κ.Ο της ΝΔ. Προετοιμάζονται για πολύμηνη μάχη αλλά εκπονούν ένα άκρως προεκλογικό καλοκαιρινό πρόγραμμα.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement