Εισαγγελέας Εφετών: Δεν άξιζε το ελαφρυντικό ο Κορκονέας

Advertisement

Με την πρόταση του Εισαγγελέα Εφετών ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της δίκης του Επαμεινώνδα Κορκονέα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, για την αναγνώριση ή όχι του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου στην ποινή που του επιβλήθηκε για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ο Εισαγγελέας παρά τα όσα ακούσθηκαν από την πλευρά της πολιτικής αγωγής για μεροληψία υπέρ του κατηγορούμενου, ζήτησε να μην του αναγνωρισθεί το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «δεν άξιζε το ελαφρυντικό ο Κοροκονέας» και να του επιβληθεί η ανάλογη ποινή για την ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Η αναγνώριση του συγκεκριμένου ελαφρυντικού από το Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο το καλοκαίρι του 2019, είχε οδηγήσει τον Κορκονέα εκτός φυλακής, καθώς παρά την καταδίκη του για τη συγκεκριμένη κακουργηματική πράξη, του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 13 ετών.

Advertisement

Διακοπή

Μετά την αγόρευση του κ. Εισαγγελέα, η έδρα ανακοίνωσε λίγο πριν τις 14:30’ τη διακοπή της δίκης για τις 28 Ιουνίου, όταν και θα ακουστούν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης κκ Ανδρούλα και Αλετρά και θα κληθεί το ΜΟΕ (3 τακτικοί και 4 λαϊκοί δικαστές) να αποφασίσει για την ποινή του Κορκονέα.

Όπως και την Τετάρτη (8/6) έτσι και σήμερα, ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας από όλες τις υπηρεσίες της ΔΑ Φθιώτιδας, ήταν γύρω και μέσα στο κτίριο των Δικαστηρίων, ενώ δεν έλειψαν και πάλι οι εντάσεις.

Μάλιστα στο Εφετείο Λαμίας βρέθηκε ο Πρόεδρος του ΔΣΛ Αθανάσιος Μακρυγιάννης που ανακοίνωσε την αποχή των μελών του από τις δίκες που ακολουθούσαν, χωρίς να επηρεάζουν την εξέλιξη της δίκης Κορκονέα που είχε βέβαια αρχίσει.

Advertisement

Την απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας ανακοίνωσε στο ακροατήριο, ο Ταμίας του ΔΣ Γιώργος Ρεντίφης δεχόμενος την αποδοκιμασία της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία μάλιστα έκανε λόγο για απόφαση που θα αποτελεί «μαύρη σελίδα στην ιστορία του Συλλόγου και της Λαμίας». Επίσης τους κατηγόρησε ότι με τη στάση τους συνηγορούν στο ξέπλυμα του Κορκονέα.

Το κείμενο που διάβασε ο κ. Ρεντίφης:

«Το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας με δεδομένη την εξέλιξη της διαδικασίας και τις μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν στην εκδίκαση της υπόθεσης λόγω δημιουργηθεισών εντάσεων, προς αποφυγή περαιτέρω ταλαιπωρίας συνηγόρων και πολιτών που μετέχουν στις υπόλοιπες υποθέσεις αποφάσισε ομόφωνα την αποχή των μελών του από αυτές κατά τη σημερινή διαδικασία».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement