Φουντώνουν τα σενάρια για πρόωρες εκλογές – Τα ψηφοδέλτια και οι «καραμπόλες»

Advertisement

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα κυβερνητικά στελέχη να διαμηνύουν σε κάθε δημόσια εμφάνισή τους ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2023, ωστόσο τα σενάρια περί διενέργειας πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο δεν λένε να σταματήσουν. Πόσω μάλλον μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της υποψηφιότητας τεσσάρων εξωκοινοβουλευτικών στελεχών…

Η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε χθες ότι θα ενταχθούν στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια η Δόμνα Μιχαηλίδου, η Μαρία Συρεγγέλα, η Σοφία Ζαχαράκη και η Σοφία Νικολάου. Η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα είναι υποψήφια βουλευτής στην Α’ εκλογική περιφέρεια Πειραιώς. Η υφυπουργός για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια στη Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών. Η υφυπουργός Τουρισμού στην εκλογική περιφέρεια Ανατολικής Αττικής και η πρώην – μετά την παραίτησή της, προκειμένου να είναι υποψήφια στις εκλογές – Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής στην Εύβοια.

Η Πειραιώς ανέφερε ότι η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων έγινε στο πλαίσιο της «ενίσχυσης της γυναικείας παρουσίας στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στις εκλογές του 2023», όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να δώσει «τροφή» στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, καθώς λίγο πολύ ήταν γνωστό στα δημοσιογραφικά γραφεία ότι και οι τέσσερις θα είναι υποψήφιες.

Advertisement

Και οι τέσσερις, πάντως, μόνο εύκολο έργο δεν θα έχουν. Η κ. Μιχαηλίδου στην Α’ Πειραιώς θα έχει απέναντι της 5 εν ενεργεία βουλευτές (Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, Γιάννης Μελάς, Νίκος Μανωλάκος, Νόνη Δούνια, Χριστόφορος Μπουτσικάκης), η κ. Ζαχαράκη 4 (Γεωργία Μαρτίνου, Μάκης Βορίδης, Γιώργος Βλάχος, Βασίλης Οικονόμου) και τον αναπληρωτή υπουργό Στέλιο Πέτσα, η κ. Νικολάου τρεις (Σίμος Κεδίκογλου, Θανάσης Ζεμπίλης, Σπύρος Πνευματικός), ενώ η κ. Συρεγγέλα θα έχει απέναντί της τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, Γιάννη Λοβέρδο, τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ενώ σε αυτή την περιφέρεια εξελέγη, θυμίζουμε, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εκτός της Σοφίας Νικολάου από τις θέσεις τους, ως Γενικοί Γραμματείς, είχαν παραιτηθεί για να συμμετάσχουν στις εκλογές οι: Βίκυ Λοΐζου, Γιάννης Μαστρογεωργίου, Αθηνά Καλύβα, Παναγιώτης Πρεζεράκος, Κωνσταντίνος Αραβώσης, Ειρήνη Αγαπηδάκη και Φώτης Κουρμούσης.

Σε ό,τι αφορά στο Επικρατείας, πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν ότι οι στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκονται σε αναζήτηση προσώπων, με τον Γιώργο Γεραπετρίτη να μην συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να είναι υποψήφιος σε αυτό.

Advertisement

Σε αυτό δεν θα συμπεριλαμβάνεται και το όνομα της Ντόρας Μπακογιάννη, ενώ είχε τη δυνατότητα, η οποία θα είναι υποψήφια, όπως η ίδια έκανε γνωστό, στα Χανιά, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες να δούμε εκεί υποψήφιο τον δημοσιογράφο, Δημήτρη Καμπουράκη.

Όλοι, ανεξαιρέτως, έχουν αρχίσει ήδη δειλά δειλά τον προεκλογικό τους αγώνα, με περιοδείες στις εκλογικές τους περιφέρειες και προβάλλοντας (και με χορηγούμενες αναρτήσεις) το έργο τους – και όχι μόνο – μέσω social media.

Το ίδιο ισχύει και για τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έχει αποφασίσει, όπως ήδη φαίνεται, να βγαίνει περισσότερο από το Μέγαρο Μαξίμου. Οι περιοδείες και οι συναντήσεις με φορείς και πολίτες, όπως μαθαίνουμε, θα είναι συχνότερες. Χαρακτηριστικό είναι ότι πριν τη Σύνοδο των χωρών της ΝΑ Ευρώπης στο ξενοδοχείο Hyatt, στη Θεσσαλονίκη, προγραμματίζει βόλτα και καφέ στο κέντρο της Θέρμης, ενώ αμέσως μετά θα επισκεφθεί τα νέα γήπεδα στο Ποσειδώνιο που εγκαινιάστηκαν προ ολίγων ημερών.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement