Καμπανάκι για την ακρίβεια και από τη βιομηχανία τροφίμων

φωτ. EUROKINISSI
Advertisement

Στην πρώτη δια ζώσης, μετά από μια τριετία, γενικής συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, ο επικεφαλής του, κ. Γιάννης Γιώτης υπογράμμισε πως οι επιπτώσεις της νέας πληθωριστικής κρίσης σε επίπεδο παραγωγής, μεταποίησης και αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών είναι πολλές, με αποτέλεσμα να διακυβεύεται όχι απλά η ανάπτυξη, αλλά η βιωσιμότητα του κλάδου.

Ο κ. Γιώτης, έκανε λόγο για αυξημένα κόστη, για ελλείψεις σε πρώτες ύλες και αγαθά, για ασταθές περιβάλλον, ισχυρή αβεβαιότητα σε όλα τα επίπεδα και σημαντική μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών. «Απαιτούνται παρεμβάσεις, στήριξη και πρόσβαση στη χρηματοδότηση» ανάφερε ο κ. Γιώτης, απευθυνόμενος στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης , Γ. Γεωργαντά που παρίστατο στην ανοικτή εκδήλωση του Συνδέσμου.

«Ο κλάδος χρειάζεται συνέχιση της στήριξης των επιχειρήσεων, ενάντια στο αυξημένο ενεργειακό κόστος. Διευκόλυνση στην εισαγωγή α’ υλών με ταχύτερες διαδικασίες ελέγχου. Απεξάρτηση και εξεύρεση εναλλακτικών πηγών εφοδιασμού για ενέργεια και α’ ύλες. Μείωση του ΦΠΑ στα προϊόντα διατροφής, προώθηση των εξαγωγών, άμεση ενεργοποίηση του Αναπτυξιακού Νόμου για τις επενδύσεις και διευκόλυνση στην απορρόφηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων» είπε ο επικεφαλής του ΣΕΒΤ. Για να συμπληρώσει «οι καταναλωτές που αποτελούν τον κινητήριο μοχλό για τη βιομηχανία μας έχουν υποστεί ουσιαστική μείωση στην αγοραστική τους δύναμη ενώ οι αλλαγές στην καταναλωτική τους συμπεριφορά είναι σημαντικές και αναπόφευκτα επηρεάζουν τον κλάδο μας».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement