«Φως» στο θρίλερ της Πάτρας: Κοινή η αιτία θανάτου Μαλένας και Ίριδας – Βγαίνει το πόρισμα

Advertisement

Οι ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλόγρηας, εξετάζουν τα νέα ιατροδικαστικά ευρήματα και το επόμενο χρονικό διάστημα θα συντάξουν και θα καταθέσουν το πόρισμα τους, συνυπολογίζοντας το ιατρικό ιστορικό των δύο κοριτσιών και τις αλλοιώσεις που είχαν εντοπιστεί στο συκώτι και τα νεφρά της Μαλένας, καθώς και τις εκδορές στο πρόσωπο και στο στοματικό βλεννογόνο της Ίριδας. Τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, αναμένεται να ταξιδέψουν αυτή την εβδομάδα στην Πάτρα και να λάβουν 10-15 καταθέσεις από ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και από το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη.

Οι ιατροδικαστές επιχειρούν δια της ατόπου απαγωγής, να φθάσουν στις ακριβείς αιτίες θανάτου των δύο παιδιών. Το πόρισμά τους μαζί με τις καταθέσεις μαρτύρων, θα διαβιβαστούν στους αρμόδιους εισαγγελικούς λειτουργούς, οι οποίοι θα κρίνουν αν τα στοιχεία είναι ικανά προκειμένου να ασκηθούν επιπρόσθετες ποινικές διώξεις στην Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η 3,5 ετών Μαλένα, πέθανε το καλοκαίρι του 2019, με τον θάνατό της να αποδίδεται σε ηπατική ανεπάρκεια, ενώ είχε αντιμετωπίσει και μια σπάνια μορφή λευχαιμίας λαμβάνοντας μια σειρά χημιοθεραπειών. Οι αλλοιώσεις στο ήπαρ και ο θάνατός του αποδόθηκαν από την ιατροδικαστή σε παρενέργειες της θεραπείας του καρκίνου. Η επανεξέταση του φακέλου της τους ιατροδικαστές, δεν αναδεικνύει την πιθανότητα ανωμαλίας στον μεταβολισμό ή χρήσης τοξική ουσίας, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο της ασφυξίας.

Advertisement

Ο θάνατος της 6 μηνών Ίριδας, είχε αποδοθεί σε πνευμονικό οίδημα και σε μια σπάνια πάθηση που ονομάζεται αγενεσία φλεβοκόμβου, με τον φλεβόκομβο να περιγράφεται ως η ομάδα κυττάρων που λειτουργεί ως φυσικός βηματοδότης. Από την ιστολογική εξέταση των εγκεφαλικών κυττάρων του βρέφους, εντοπίστηκαν κάποιες αλλοιώσεις συμβατές με υποξυγοναιμία, δηλαδή έλλειψη οξυγόνου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το οροαιματηρό υγρό που υπήρχε πάνω στο πανάκι της Ίριδας, είτε έχει προέλθει από το σκούπισμα των χειλιών, στα οποία είχε διαπιστωθεί ερυθρότητα και αποξήρανση, είτε από τους πνεύμονες και υποδηλώνει σε συνδυασμό με άλλα ιατροδικαστικά ευρήματα, όπως το τραύμα στον στοματικό βλεννογόνο, ασφυκτικό θάνατο.

Παράλληλα το τραύμα στο στόμα, εξετάζεται αν δημιουργήθηκε συνέπεια βίαιου τρόπου εισχώρησης του πανιού, και έχει προέλθει από χέρι, δάκτυλα ή νύχια. Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχουν ενδείξεις ότι οι θάνατοι δεν οφείλονται στις παθήσεις που νοσούσαν τα παιδιά.

Advertisement

Να σημειωθεί ότι στην 3,5 ετών Μαλένα διαπιστώθηκε μακροσκοπικά μετά τον θάνατό της τραύμα στη μύτη και στην 6 μηνών Ίριδα τραύμα στον στοματικό βλεννογόνο.

Αρμόδιες πηγές αναφέρουν, ότι τα ιατροδικαστικά πορίσματα και οι καταθέσεις μπορεί να μην αναδείξουν με σιγουριά τα ακριβή αίτια θανάτων των παιδιών, αλλά θα δώσουν έστω και για δια «αποκλεισμών» τις πιθανότερες αιτίες.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement