Πού οφείλεται η αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού – Τι ισχύει με την τέταρτη δόση εμβολίου – Η Ματίνα Παγώνη εξηγεί

φωτ. EUROKINISSI
Advertisement

Αυξητική τάση παρουσιάζουν το τελευταίο διάστημα τα κρούσματα κορονοϊού, με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί ανησυχία σε κυβέρνηση και ειδικούς. Από την πλευρά της η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, χαρακτήρισε την εν λόγω αύξηση αναμενόμενη μετά τη χαλάρωση μέτρων.

«Θα έχουμε εξάρσεις και υφέσεις»

«Θα έχουμε εξάρσεις και υφέσεις. Την περιμέναμε την αύξηση στα κρούσματα. Βγάλαμε τις μάσκες και χαλαρώσαμε» είπε και τόνισε ότι ο ιός είναι εδώ με υποπαραλλαγές της Όμικρον. «Δεν πρόκειται να σταματήσουν όταν ο ιός είναι εδώ» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

Ωστόσο, με ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού πλέον να έχει εμβολιαστεί αλλά και την κυκλοφορία των αντιικών χαπιών, η πίεση στο σύστημα υγείας είναι μικρή. «Έχουμε ένα καλό πλέον, έχουμε τους εμβολιασμούς. Γι’ αυτό δεν πιέζεται το σύστημα υγείας. Στο νοσοκομείο έχουμε τα non Covid περιστατικά πλέον που πρέπει να προχωρήσουν. Το καλοκαίρι θα έχουμε εξάρσεις και υφέσεις στα κρούσματα. Οι δείκτες που κοιτάμε είναι οι θάνατοι και οι διασωληνώσεις» ανέφερε.

Advertisement

Η Ματίνα Παγώνη σημείωσε πως από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η 4η δόση του εμβολιασμού. «Από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η τέταρτη δόση. Θα γίνονται μια φορά τον χρόνο όπως γίνεται με την γρίπη. Όποιος πει ότι ξέρει τι θα γίνει τον χειμώνα με τον ιό, δεν το ξέρει» είπε.

Αναφερόμενη στην χρήση της μάσκας η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τόνισε ότι δεν χρειάζεται μετά από δύο χρόνια πανδημίας να πει κάποιος πότε απαιτείται να χρησιμοποιηθεί η μάσκα. «Όταν είσαι σε μέρος με πολύ κόσμο, βγάζεις τη μάσκα από την τσάντα σου και τη φοράς. Οι μάσκες σώζουν ζωές».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement