Οι «άκαρδες-οι» του ζωδιακού

Advertisement

Όλοι οι εκπρόσωποι του ζωδιακού μπορούν να αποσυνδέσουν τα αισθήματα τους και να κάνουν πέτρα την καρδιά τους, αλλά με διαφορετικό βαθμό ευκολίας, διαφορετικό τρόπο και για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.

Αυτά τα 4 ζώδια μπορούν από τη μια στιγμή στην άλλη να γίνουν πολύ ψυχρά και απόμακρα

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Οι Αιγόκεροι  είναι από φυσικού τους επιφυλακτικοί και έχουν μια πιο αποστασιοποιημένη συμπεριφορά. Δεν αφήνουν τις αδυναμίες τους να φανούν και μπορούν να επιδείξουν αξιοζήλευτο συναισθηματικό έλεγχο, κυρίως γιατί δεν θέλουν να γνωρίζουν οι άλλοι τις ευαισθησίες τους ώστε να τις εκμεταλλευτούν. Με μια ιδιοσυγκρασία σαν τη δική τους, που έχει φυσική ροπή προς την απαισιοδοξία, γνωρίζουν πως δεν θα ανακάμψουν εύκολα εάν πληγωθούν και θα κουβαλούν το τραύμα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έτσι, στην υποψία και μόνο επερχόμενων συναισθηματικών προβλημάτων, αποσυνδέονται συναισθηματικά, γίνονται απόμακροι και ψυχροί σαν να έχει έρθει ο χειμώνας μέσα τους. Δεν θέλουν να χάνουν τον χρόνο τους με κάτι που θα τους φέρει πόνο. Προτιμούν να αφοσιωθούν σε κάτι παραγωγικό όπως στην καριέρα, γι’ αυτό έχουν αναγάγει την αδιαφορία σε επιστήμη. Όταν το θεωρήσουν αναγκαίο μπορούν να μην αισθάνονται ούτε κρύο ούτε ζέστη, ώστε να λειτουργούν ανεπηρέαστα στην καθημερινότητα τους.

Advertisement

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Δεν είναι ότι δεν έχουν αισθήματα, αλλά στη πορεία της ζωής έμαθαν τι σημαίνει να πληγώνεσαι, πώς νιώθεις όταν συμβαίνει αυτό και τον καλύτερο τρόπο να το παλεύουν, δηλαδή να κλείνουν τον διακόπτη. Όταν κάτι χτυπήσει το πιο ευαίσθητο νεύρο τους, τείνουν να φέρονται σαν να έχουν νεκρώσει συναισθηματικά και δεν αισθάνονται τίποτα. Στην πραγματικότητα η αλήθεια δεν είναι αυτή, όμως αυτή την εντύπωση θέλουν να δίνουν. Είναι η άμυνα τους από την μια πλευρά και η εμμονή τους να φανούν ψύχραιμοι πάση θυσία από την άλλη. Αυτοί που τους γνωρίζουν καλά ξέρουν ότι είναι επιφυλακτικοί. Δυσκολεύονται να αφήσουν τον εαυτό τους να αγαπήσει και να αγαπηθεί, διότι είναι ελεύθερα πνεύματα που ζουν με το μόνιμο άγχος ότι οι σύντροφοι μπορεί να τους περιορίσουν και να μην τους καταλάβουν. Γι’ αυτό νιώθουν σαν να είναι διαρκώς σε μια κατάσταση συναισθηματικής απειλής, έτοιμοι να ρίξουν πάγο σε κάθε επερχόμενο θερμό επεισόδιο.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Οι Σκορπιοί διαθέτουν απαράμιλλο συναισθηματικό βάθος, αλλά μπορούν και να αποκόψουν κάθε συναίσθημα έως και… τριάντα φορές την ημέρα για διάφορους λόγους. Ο κοινός τους παρονομαστής είναι η διατήρηση της εσωτερικής τους ψυχραιμίας και η προστασία από οτιδήποτε μπορεί να τους κάνει κακό. Ουσιαστικά ως ζώδιο του νερού έχουν ανάγκη από αληθινά συναισθήματα και μπορεί να γίνουν ψυχροί μόνο όταν αισθάνονται θυμό και απογοήτευση. Συνήθως, επειδή δυσκολεύονται να εμπιστευτούν, κάνουν ένα σωρό υποθέσεις για τις προθέσεις, για τα κίνητρα, για τις αντιλήψεις κάποιου και αντιδρούν σπασμωδικά δίχως να υπάρχει επιβεβαιωμένος λόγος ουσιαστικά. Είναι πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο για κάποιον να υπερασπιστεί τον εαυτό του για κάτι που νομίζεις ότι νομίζει και φαντάζεται. Πολλά τα… νομίσματα και τα φαντάσματα δίχως αντίκρισμα. Εάν πράγματι υπάρχει λόγος, τότε αλίμονο! Η ψυχρότητα του Σκορπιού αποδυναμώνει τη συναισθηματική ισορροπία του άλλου, έτσι ώστε όταν τον βρει το κεντρί να καταρρεύσει με ευκολία.

ΚΡΙΟΣ

Οι Κριοί έχουν την τάση να αφοσιώνονται στα πράγματα που τους ενδιαφέρουν. Καθώς συνήθως αυτό γίνεται με υπερπροσπάθεια από τη μεριά τους, η εξάντληση που ακολουθεί τους κάνει συχνά συναισθηματικά απόμακρους και ευερέθιστους. Είναι ένα ανταγωνιστικό ζώδιο και όταν το καταλάβει ο θυμός, μπορεί να γίνει πολύ σκληρό με τα λόγια του. Αν και συνήθως δεν έχουν κακές προθέσεις, ούτε η ψυχρότητα κρατάει μεγάλα χρονικά διαστήματα, οι εκρήξεις τους είναι εκκωφαντικές και όποιος τις ζήσει δυσκολεύεται να τις ξεχάσει. Αν όμως αισθανθούν ότι δεν τους συμπεριφέρονται όπως τους αξίζει, μπορούν να ρίξουν μαύρη πέτρα πίσω τους και μέσα τους. Όταν ένας Κριός ξεθυμάνει, ή όταν κάνει σαφή τη θέση του, ξαναγυρίζει στις αρχικές του ρυθμίσεις και στον καλό του εαυτό, παρά τις όποιες απώλειες.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement