Η συνήθεια που εγγυάται μακροζωία αλλά και καλύτερες σχέσεις

Advertisement

Ξέρουμε πολύ καλά ότι οι λέξεις-κλειδιά που συμβάλουν στη μακροζωία είναι «καλή διατροφή, άσκηση, απουσία άγχους». Υπάρχει όμως και κάτι μεγαλύτερο, στο οποίο κρύβεται και η ουσία της ζωής. Κάτι που ξεπερνά εσένα και τελικά βοηθά και τις ερωτικές σχέσεις σου.

Το να έχεις έναν στόχο στη ζωή σου δίνει έναν λόγο για να συνεχίζεις και να σκέφτεσαι μακροπρόθεσμα. Μπορεί το να είναι να φροντίζεις τα παιδιά σου, να ζωγραφίζεις και να μην εγκαταλείπεις ή να αφιερώσεις τη ζωή σου στη διάσωση ζώων.

Pexels/Tiago Tins

«Όταν βρίσκεις έναν σκοπό, είναι πιθανότερο να υιοθετήσεις πιο υγιεινές συνήθειες, όπως το να τρως καλά και να ασκείσαι, συνεπώς ζεις περισσότερο. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Οι υγιείς επιλογές περνούν και σε επίπεδο συντροφικότητας. Οι άνθρωποι κάνουν λιγότερο τοξικές επιλογές, αποζητούν την ισορροπία και έχουν μεγαλύτερο κίνητρο όταν οι σχέσεις αντιμετωπίζουν προβλήματα», εξηγεί η ψυχοθεραπεύτρια Melissa Divaris Thompson.

Γιατί το νόημα τη ζωής κάνει καλό σε μία ερωτική σχέση

Όταν νιώθεις ότι υπάρχει κάτι που κάνεις καλά ή είναι το πάθος σου, το μοιράζεσαι και με τον σύντροφό σου. Το ίδιο θέλει να κάνει και εκείνος και όλο αυτό ενδυναμώνει τη σχέση. Οι κουβέντες εμβαθύνουν και μεγαλώνει η εμπιστοσύνη μεταξύ του ζευγαριού. Αν μάλιστα μοιράζονται κοινές αξίες και στόχους, η επιτυχία είναι πιο πιθανή, αν και δεν είναι υποχρεωτικό. Το σημαντικό είναι ο ένας να στηρίζει και να σέβεται τον δρόμο του άλλου, ακόμα και όταν δεν συναντιούνται πάντα.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement