Πάτρα: Κόντρα για τα πορίσματα και ανατριχιαστικά νέα στοιχεία – Την ώρα του ύπνου ο ασφυκτικός θάνατος Ίριδας και Μαλένας

Advertisement

Οι λεπτομέρειες από το πόρισμα των ιατροδικαστών δίνουν όλο και περισσότερα στοιχεία για το θάνατο των δύο παιδιών από την Πάτρα, της Ίριδας και της Μαλένας.Φαίνεται πως οι ιατροδικαστές έχουν «δέσει» το ότι πρόκειται για ασφυκτικό θάνατο αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας.

Το πόρισμα των ιατροδικαστών τεκμηριώνει με απόλυτη βεβαιότητα ότι τα σημάδια τα οποία βρέθηκαν πάνω στο πρόσωπο και των δύο παιδιών ήταν ο ασφυκτικός μηχανισμός θανάτου, μετέδωσε η Μήνα Καραμήτρου στο OPEN.

Έχει αιτιολογηθεί από τους ιατροδικαστές με επιστημονικά δεδομένα ότι το εντύπωμα που βρέθηκε στο δεξί μάγουλο της Μαλένας καθώς και οι εκδορές που βρέθηκαν στο πρόσωπο της Ίριδας είναι από την πίεση που άσκησε κάποιο χέρι να τους κλείσει το πρόσωπο και τη μύτη και να τους προκαλέσει την ασφυξία. Άρα, λοιπόν, λένε οι ιατροδικαστές στο 15 σελίδων πόρισμά τους δεν είναι ότι υπάρχει μία απλή καταγραφή από τα ίχνη που βρέθηκαν στα πρόσωπα των δύο παιδιών. Αντίθετα, με επιστημονικά στοιχεία σημειώνουν πως τα ίχνη αυτά προέρχονται από χέρι τοποθετήθηκε πάνω στο στόμα και στη μύτη με απώτερο σκοπό να προκαλέσει το θάνατο.

Advertisement

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ τόνιζαν πως και στη Μαλένα και στην Ίριδα χρησιμοποιήθηκε ο μηχανισμός της ασφυξίας για να πεθάνουν και τα δύο παιδιά όταν και τα δύο παιδιά ήταν στη διαδικασία του ύπνου.

Στην αντεπίθεση η Τσιόλα

Όλα ξεκίνησαν όταν η κ. Μητζέλου, παθολογοανατόμος από τα Ιωάννινα η οποία είχε εξετάσει ιστολογικά την Ίριδα και είχε αναφερθεί στην αγενεσία φλεβοκομβου έχει προχωρήσει τις τελευταίες ώρες σε επιθέσεις εναντίον της κ. Τσιόλα λέγοντας πως στην έκθεσή της η κ. Μητζέλου αναφέρει όσα στοιχεία δικαιολογούν την ασφυξία και σημείωσε πως δεν είναι δική της δουλειά το να ορίσει την αιτία θανάτου. Αυτό είναι δουλειά του ιατροδικαστή.

Αυτό έφερε την απάντηση από την πλευρά της προϊσταμένης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας της Πάτρα της κ. Αγγελικής Τσιόλα που με γραπτή της ανακοίνωση στα ΜΜΕ αναφέρει: «Η κ. Μητζέλου είχε όλες της πληροφορίες, επέμενε στο σπάνιο εύρημά της, και συνέδεσε όλα τα ευρήματα των λοιπών οργάνων με τη συγκεκριμένη σπάνια παθολογική οντότητα, την οποία και έθεσε ως αίτιο θανάτου του βρέφους».

Advertisement

Τι λέει στην ουσία η Τσιόλα; Λέει πως η κ. Μητζέλου στην έκθεσή της προέταξε την αγενεσία του φλεβοκομβου ως αιτία θανάτου του βρέφους.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement