Στον Guardian το ρεπορτάζ της ΕΡΤ για το… «πώς να κλέψεις βενζίνη από ρεζερβουάρ»

Advertisement

Θέμα στον Guardian έφτασε να γίνει το… απίθανο ρεπορτάζ της ΕΡΤ, σχετικά με το πώς μπορεί κάποιος να κλέψει εύκολα καύσιμα από ένα ρεζερβουάρ αυτοκινήτου, καθώς οι τιμές εκτινάσσονται στα ύψη.

Στιγμιότυπο από το ρεπορτάζ της ΕΡΤ
Στιγμιότυπο από το ρεπορτάζ της ΕΡΤ VIDEO PRINTSCREEN

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η κλοπή βενζίνης από σταθμευμένα αυτοκίνητα είναι ένα σύνηθες φαινόμενο. Ωστόσο, ο σταθμός εκτίμησε πως πρέπει εξηγηθεί βήμα-βήμα με ποιους τρόπους γίνεται η κλοπή.

«Δεν είναι κάτι τρομερά περίπλοκο. Δεν χρειάζεται καν ειδικό σωλήνα, μπορεί να το κάνει κάποιος ακόμα και με ένα από λάστιχο για τις βεράντες», είπε ο ρεπόρτερ του σταθμού στην πρωινή ειδησεογραφική εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις».

Advertisement

Αφού έδειξε τη μέθοδο, ένας ιδιοκτήτης συνεργείου αυτοκινήτων πήρε τη σκυτάλη, δείχνοντας ότι είναι πράγματι εύκολο:

«Εδώ που είναι το ρεζερβουάρ μας, ανοίξουμε την τάπα, βάζουμε το σωλήνα μέσα. Με το που τραβήξουμε, ρουφήξουμε, αρχίζει μέσω της φυσικής ροής και τρέχει η βενζίνη μας και αδειάζει στο μπετόνι που έχουμε για να κλέψουμε τη βενζίνη.»

Advertisement

«Είστε με τα καλά σας παιδιά; Δίνετε συμβουλές στους ανθρώπους για να κλέψουν βενζίνη;», σχολίασε ένας χρήστης στο Twitter, ενώ ένας άλλος αστειεύτηκε λέγοντας: «Μετά το σεμινάριο με τους δύο τρόπους για να κλέβεις εύκολα βενζίνη, η ΕΡΤ ετοιμάζει τώρα νέους τρόπους για το πώς να ανοίγεις κλειδαριές και να κλέβεις πορτοφόλια».

Οι τιμές των καυσίμων ανεβαίνουν σταθερά στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες, με την απλή αμόλυβδη να κινείται πάνω από 2,37 ευρώ ανά λίτρο κατά μέσο όρο στην Αθήνα και πάνω από 2,50 ευρώ στη Ρόδο και τα γειτονικά νησιά, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Guardian.

Οι ελληνικές αρχές αντιστάθηκαν στις εκκλήσεις για μείωση της φορολογίας στα καύσιμα, επιλέγοντας αντ’ αυτού επιδοτήσεις 30-50 ευρώ σε λιγότερο ευκατάστατους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών για να ελαφρύνουν το βάρος εν μέσω της διεθνούς ενεργειακής κρίσης. Ο ετήσιος πληθωρισμός της Ελλάδας έφτασε στο 11,3% τον Μάιο, σημειώνοντας ρεκόρ 29 ετών, αναφέρει στη συνέχεια το βρετανικό μέσο.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement