Αντετοκούνμπο: Ζωή σαν παραμύθι της Disney

Advertisement

Η ζωή του θα μπορούσε να γίνει ταινία, λέμε πολλές φορές για κάποιον που έχει ζήσει πολλά ή τα έχει φέρει έτσι η μοίρα ώστε να βρεθεί από τα χαμηλά στα ψηλά ή και το αντίθετο.

Η περίπτωση του Γιάννη Αντετοκούνμπο πρόκειται για την ενσάρκωση αυτού του ρητού, καθώς η ζωή του όχι απλά έγινε ταινία (με τίτλο «Rise» και παρουσιάστηκε μάλιστα στο Χόλιγουντ καθώς κάνει πρεμιέρα σήμερα στην πλατφόρμα Disney+) αλλά θα μπορούσε να γίνει και τρίτομη εγκυκλοπαίδεια.

Από πού να το πιάσεις και να μην σε συγκλονίσει όλο αυτό το οδοιπορικό από τα γηπεδάκια στα Σεπόλια και στου Ζωγράφου να φτάσει κάποιος στην κορυφή του κόσμου και να γίνει ο κορυφαίος παίκτης του πλανήτη.

Advertisement

Σε εκείνο το φτωχικό ημιυπόγειο των δύο δωματίων, Δωδώνης και Χρηστομάνου στα Σεπόλια, όπου στριμωχνόταν μια εξαμελής οικογένεια. Ο μπαμπάς Τσαρλς, η μαμά Βερόνικα και ο Θανάσης, ο Γιάννης, ο Κώστας και ο Αλέξανδρος, καθώς ο πρωτότοκος Φράνσις είχε  μείνει με τον παππού και για τη γιαγιά πίσω στο Λάγος της Νιγηρίας.

Εκεί δεν είχαν καν τηλεόραση, αλλά και ούτε τους ενδιέφεραν τα Οσκαρ, αφού το ζητούμενο ήταν η καθημερινή επιβίωση. Και να που τα Οσκαρ ήρθαν… μόνα τους να βρουν τον Γιάννη που ήταν το κεντρικό πρόσωπο στην παρουσίαση της ταινίας που περιγράφει αυτή τη ζωή σαν παραμύθι.

Τότε που η πείνα του «τρυπούσε» το στομάχι και έβρισκε καταφύγιο στο καφέ του Γιάννη Τζήκα απέναντι από το γηπεδάκι των Σεπολίων, όπου τον περίμενε πάντα ένα σάντουιτς, ο χυμός του, ένα παγωτό και κυρίως μια μεγάλη αγκαλιά από τον ιδιοκτήτη και τη σύζυγό του. Ηταν σαν δεύτερη οικογένεια για τον Γιάννη και τα αδέλφια του, όπως και η γειτόνισσά τους Μαριέτα Σγουρδαίου που ήταν πάντα δίπλα τους, η «νονά» όπως την έλεγε ανέκαθεν ο Θανάσης.

Advertisement

Και ο Γιάννης έφυγε από τα Σεπόλια παίρνοντας αυτά τα μικρά δώρα, αλλά τη μεγάλη αγκαλιά και πλέον όταν γυρνάει είναι μαζί με τεράστια κοντέινερ με τρόφιμα και πράγματα για τους κατοίκους της περιοχής! Ναι ο φτωχός και κατατρεγμένος Γιάννης Αντετοκούνμπο που πουλούσε cd με τον πατέρα του ή τσάντες και αρώματα με τον αδελφό του, είναι πλέον ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους μπασκετμπολίστες στον κόσμο χωρίς ποτέ να ξεχνάει από που ξεκίνησε.

Γιάννης, Θανάσης, Αλεξ και Κώστας Αντετοκούνμπο, μαζί με τη μητέρα τους Βερόνικα πόζαραν στον φακό, στη λαμπρή παρουσία της ταινίας στο Χόλιγουντ με τον Γιάννη να ανεβάζει τη φωτογραφία στον λογαριασμό του στο Instagram: «Μα τι ωραία οικογένεια που είμαστε», έγραψε χαρακτηριστικά για τη φωτό όπου όλη η οικογένεια είναι χαμογελαστή.

Πατέρας και γιοι

Ναι τα τελευταία χρόνια, τα χαμόγελα είναι πλέον μόνιμα στην οικογένεια με εξαίρεση τη θλίψη για την απώλεια του πατέρα των παιδιών, του Τσαρλς, τον Σεπτέμβριο του 2017 που τον πρόδωσε η καρδιά του που είχε προσφέρει τόση αγάπη στα παιδιά του. Και δεν άφηνε τις κακουχίες να κρύβουν την τρυφεράδα που ένιωθε και για τα πέντε αγόρια του. «Μακάρι να μπορέσω να γίνω τόσο καλός πατέρας, όσο ήταν ο δικός μου για μας» έγραψε ο Γιάννης βάζοντας μια φωτογραφία των γιων του που ήταν ντυμένοι με ασορτί κοστούμια σαν του μπαμπά στην παρουσίαση της ταινίας.

Advertisement

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κατάφερε από τις φτωχογειτονιές στα Σεπόλια με τα δύσκολα παιδικά του χρόνια να φτάσει στην κορυφή του κορυφαίου πρωταθλήματος και να στεφθεί πρωταθλητής έχοντας πλέον κερδίσει απίστευτη δόξα και χρήματα.

Ομως ο χαρακτήρας του παραμένει όπως είχε γαλουχηθεί στα εφηβικά του χρόνια στα Σεπόλια, από τους γονείς του που όσο και αν είχαν στερηθεί υλικά αγαθά και χρήματα ποτέ δεν στέρησαν την αγάπη και τη σωστή καθοδήγηση στα παιδιά τους κάνοντάς τους πάνω απ’ όλα καλούς και σωστούς ανθρώπους και ας είχαν δεχτεί τόσο μπούλινγκ και κυνηγητό. Τους έλεγαν πάντα να κρατάνε τις καλές στιγμές με τους ανθρώπους που τους αγαπούσαν.

Ο Γιάννης και τα αδέλφια του ήταν σαν σταρ του σινεμά στην παρουσίαση της ταινίας στο Χόλιγουντ, αλλά σίγουρα οι αναμνήσεις βλέποντάς την θα ξυπνήσουν για να τους θυμίσουν για μια ακόμα φορά πόσο σπουδαία πράγματα πέτυχαν.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement