Η Ρίτα Μορένο αποκαλύπτει παράνομη άμβλωση που έκανε, όταν είχε σχέση με τον Μάρλον Μπράντο

Advertisement

Θύελλα αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για την κατάργηση του συνταγματικού δικαιώματος στην άμβλωση.

Εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο είναι έτοιμες να δώσουν την πιο μεγάλη μάχη για να μην αφήσουν την απόφαση να εφαρμοστεί.

Πολλές από αυτές μοιράζονται δημόσια την εμπειρία τους και συγκλονίζουν.

Advertisement

Ανάμεσά τους και η βετεράνος ηθοποιός του Χόλιγουντ, Ρίτα Μορένο, η οποία δημοσιοποίησε την άποψη της για το ζήτημα της άμβλωσης και αποκάλυψε  μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη από τη σχέση της με τον Μάρλον Μπράντο.

Advertisement

Η σπουδαία ηθοποιός μίλησε στο Variety και θυμήθηκε την εποχή που είχε σχέση με τον Μάρλον Μπράντο.

Οι δύο καλλιτέχνες ήταν μαζί από το 1954 έως το 1962. Την εποχή εκείνη, οι αμβλώσεις ήταν ακόμα παράνομες σχεδόν στο σύνολο των ΗΠΑ.

«Ο Μάρλον βρήκε έναν γιατρό μέσω κάποιων φίλων. Ήταν πραγματικά γιατρός σε αντίθεση μ’ αυτούς που μπορούσες να βρεις σε σκοτεινά σοκάκια. Τον πλήρωσε 500 δολάρια», θυμάται η Μορένο. Όπως εκμυστηρεύτηκε στη συνέχεια, μετά την επίσκεψη στον γιατρό, άρχισε να αιμορραγεί. Όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων, ο γιατρός είχε αφήσει τη διαδικασία της άμβλωσης ανολοκλήρωτη» αναφέρει η Μορένο και συνεχίζει: «Ο Μάρλον με πήγε στο νοσοκομείο. Απ’ ότι μου είπαν είχα εξωμήτρια κύηση. Στην πραγματικότητα ο γιατρός δεν είχε κάνει τίποτα, πέρα από το να μου προκαλέσει αιμορραγία. Με άλλα λόγια, δεν το έκανε σωστά. Τότε δεν το ήξερα, αλλά θα μπορούσα να είχα πεθάνει. Ήταν ένα μπάχαλο! Ένα πολύ επικίνδυνο μπάχαλο».

Advertisement

«Βλέπω αυτά που συμβαίνουν τώρα και επιστρέφω σε εκείνα τα σκοτεινά σοκάκια. Είμαι αγχωμένη και τρομοκρατημένη μ’ αυτά που συμβαίνουν. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάποιοι απ’ αυτούς τους ανθρώπους μας λένε τι να κάνουμε με το σώμα μας. Με τη απόφαση «Roe v. Wade»: «Είχα κατενθουσιαστεί»» σχολίασε η ίδια για τις πρόσφατες εξελίξεις στις ΗΠΑ.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement