Γλυκερία, Μποφίλιου και Νταλάρας στο 51ο φεστιβάλ Ολύμπου – «Συμπληρώσαμε μισό αιώνα και συνεχίζουμε»

Advertisement

Το 51ο έτος της «ηλικίας» του θα συμπληρώσει το φεστιβάλ Ολύμπου, με πλούσιο μουσικό και θεατρικό πρόγραμμα στην καρδιά της Πιερίας, το οποίο ανοίγει τις πύλες του στις 2 Ιουλίου στο αρχαίο θέατρο Δίου.

Για δύο μήνες το φεστιβάλ Ολύμπου απευθύνει πρόσκληση προς τους πολίτες όλων των ηλικιών και όλων των θεατρικών και μουσικών γούστων, με τους διοργανωτές να παροτρύνουν «να στηρίξουμε τα περιφερειακά φεστιβάλ».

«Το φεστιβάλ απέδειξε ότι έχει γερές βάσεις»

Ο πρόεδρος του φεστιβάλ Ολύμπου, Γρηγόρης Παπαχρήστος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου επεσήμανε πως ο θεσμός «απέδειξε ότι έχει γερές βάσεις και μπορεί να πάει πλέον σε περισσότερα από 50 χρόνια».

Advertisement

Όπως επεσήμανε: «Είναι ένα φεστιβάλ που κρατάει 50 χρόνια. Όταν ένας θεσμός κρατάει μισό αιώνα σημαίνει ότι κάτι πολύ σημαντικό κουβαλάει. Για μας αυτό είναι ο πολιτιστικός πλούτος της Πιερίας, οι αρχαιολογικοί και ιστορικοί χώροι. Όλοι οι χώροι σηματοδοτούν κάτι. Το φεστιβάλ μεταβάλλεται κουβαλώντας το παλιό, κοιτώντας όμως το σήμερα και όσα συμβαίνουν γύρω μας».

Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας: Το φεστιβάλ αφορά όλη την ΠΚΜ

Advertisement

Το παρών στη συνέντευξη τύπου έδωσε και η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, η οποία τόνισε πως μετά από 51 χρόνια συνεχούς δράσης «το φετινό φεστιβάλ έχει να προσφέρει πάρα πολλά στην πολιτιστική χάρτα της Πιερίας το καλοκαίρι. Δεν αφορά όμως μόνο την Πιερία, αφορά όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Είναι ένας πολιτιστικός φορέας, που έχει υποστηριχθεί από την Περιφερειακή αρχή».

Η κα. Μαυρίδου σημείωσε μάλιστα πως φέτος εκδόθηκε ένα λεύκωμα για την ιστορία του φεστιβάλ Ολύμπου, το οποίο έχει ήδη παρουσιαστεί στην Κατερίνη. Όπως ανέφερε, «είναι ένα λεύκωμα που περιέχει όλη την πολιτιστική πορεία του φεστιβάλ».

Ο δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού, Αναστάσιος Μανώλας τόνισε πως το φεστιβάλ Ολύμπου έχει ξεπεράσει όχι μόνο τα όρια της Πιερίας αλλά και της Μακεδονίας και της Ελλάδας. «Είναι ιδιαίτερη η χαρά του δήμου μας, δεδομένου ότι είναι συνδιοργανωτής του φεστιβάλ Ολύμπου και συμπαρίσταται στον εξαιρετικό αυτό θεσμό που πιστεύω ότι όχι μόνο θα συμπληρώσει έναν αιώνα ζωής αλλά θα συνεχιστεί για πολλές δεκαετίες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Advertisement

Αρχαίο θέατρο, μουσικά δρώμενα και κινηματογράφος

Το φετινό φεστιβάλ Ολύμπου πραγματεύεται το νέο που αναγεννάται μέσα από το παλιό και ετοιμάζεται να υποδεχτεί σπουδαία ονόματα του χώρου του θεάτρου και της μουσικής. Οι επισκέπτες του θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σπουδαίες θεατρικές παραστάσεις του αρχαίου θεάτρου, όπως η Αντιγόνη του Σοφοκλή στις 09/07, η Ορέστεια του Αισχύλου στις 23/07 και ο Πλούτος του Αριστοφάνη στις 06/08. Παράλληλα μπορούν να απολαύσουν καλλιτέχνες όπως ο Σταμάτης Κραουνάκης στις 30/07, η Νατάσα Μποφίλιου στις 08/08 και ο Γιώργος Νταλάρας στις 13/08.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ

Advertisement

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement