Έκτακτη ενημέρωση για την 4η δόση εμβολίου μετά το αλαλούμ

Advertisement

Σήμερα, Πέμπτη 30 Ιουνίου και ώρα 18:00, θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης έναντι της νόσου COVID-19 από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Τη Δευτέρα 27/6 άνοιξε η πλατφόρμα για την 4η δόση για την ηλικιακή ομάδα 30-59 όμως, έντονες αντιρρήσεις εξέφρασαν αρκετοί επιστήμονες, ενώ οι πολίτες έχουν ερωτηματικά και καμία σαφή οδηγία για το αν, ποιοι και γιατί να κάνουν ένα ακόμα εμβόλιο.

Ενδεικτικά, χθες, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, ανέφερε:

Advertisement

«Δεν μπορείς σε κάποιον που είναι 30, 40, 50 χρονών και δεν έχει προβλήματα υγείας, ενώ έχει εμβολιαστεί με 3 δόσεις, ή έχει νοσήσει, να του πεις χωρίς επιστημονικές ενδείξεις να εμβολιαστεί με την 4η δόση. Μια ιατρική πράξη, όσο αθώα και αν είναι, όταν γίνεται χωρίς ωφέλεια δεν μπορεί να αποτελεί σύσταση των γιατρών».

Ιδιαίτερα επικριτικός εμφανίστηκε και ο Ηλίας Μόσιαλος για τον εμβολιασμό με 4η δόση σε όλους άνω των 30 ετών ως όπλο για την πανδημία τη δεδομένη χρονική στιγμή. Μάλιστα, όπως είπε:

«Η πολιτική υγείας δεν βασίζεται στην τύχη και δεν μεταθέτει την ευθύνη στους πολίτες», αφήνοντας εμμέσως αιχμές για όσα ακούστηκαν από κυβερνητικά χείλη περί «φοβισμένων πολιτών που αν το νιώθουν να πάνε να εμβολιαστούν».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement