Πληθαίνουν οι καταγγελίες για τη Μύκονο: «500 ευρώ από τουρίστες για να δουν το… ηλιοβασίλεμα»

Advertisement

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για παρανοϊκά υψηλές τιμές και αισχροκέρδεια στην Μύκονο.

Όσο καλή οικονομική κατάσταση και να έχει κάποιος και να είναι διατεθειμένος να τα… σκάσει, οι τιμές που ακούγονται για τουριστικές υπηρεσίες και εστίαση προκαλλούν ίλιγγο.

Μετά λοιπόν τα χρυσά καβουροπόδαρα των 600 ευρώ που «διαφήμισαν» το κυκλαδίτικο νησί στο εξωτερικό, ήρθε τώρα στο φως και η καταγγελία για 500 ευρώ προκειμένου να απολαύσει κανείς το ηλιοβασίλεμα.

Advertisement

Όπως λέει ένας κάτοικος του νησιού, ο κ. Δημήτρης Κουτσούκος στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook, τον επισκέφτηκαν φίλοι του από το Σαν Φρανσίσκο, οι οποίοι θέλησαν να πάνε σε γνωστό καφέ-μπαρ για να απολαύσουν το ηλιοβασίλεμα, ωστόσο όταν έφτασαν σε αυτό έφυγαν, καθώς το γκαρσόν τους ζήτησε να πληρώσουν 500 ευρώ ελάχιστη κατανάλωση!

Δείτε την ανάρτηση στο facebook:

«Έχουν έρθει στη Μύκονο δυο ζευγάρια φίλοι μου από το San Francisco. Που δεν είναι καθόλου φτωχοί ούτε και κοροΐδα. Χθες ήθελαν να πάνε κάπου να πιούν ένα ποτό και να δουν το ηλιοβασίλεμα, τους έστειλα στην Μικρή Βενετία. Έκατσαν σε ένα από τα μπαρ λίγο πριν από το ηλιοβασίλεμα. Πήγε το γκαρσόν για την παραγγελία και τους είπε ότι είναι 500 εύρω ελάχιστη κατανάλωση για ένα μεγάλο τραπέζι. Σηκώθηκαν και έφυγαν».

mykonos 4

Advertisement

Τα καβουροπόδαρα των 600 ευρώ

Πάντως, αυτή δεν είναι η πρώτη καταγγελία αυτό το καλοκαίρι που έρχεται στο φως, αφού πριν από λίγες εβδομάδες η Brenda Moulton από το Τέξας και η 19χρονη κόρη της, Kaylea, ισχυρίστηκαν επίσης ότι εξαπατήθηκαν πληρώνοντας 641,15 δολάρια για δύο καβουροπόδαρα και δύο μοχίτο όταν επισκέφθηκαν το ίδιο εστιατόριο στη Μύκονο, τον Μάιο.

Η Moulton δήλωσε στην DailyMail.com ότι η τακτική που χρησιμοποιήθηκε εναντίον της ίδιας και της κόρης της ήταν τρομακτικά παρόμοια με αυτή για την οποία παραπονέθηκε η Lamphere.

«Αυτό συμβαίνει εδώ και πολύ καιρό… [και] κάποιος θα πάθει κακό. Δεν φοβούνται την αστυνομία, την κυβέρνηση ή οτιδήποτε άλλο», δήλωσε η Moulton. «Νομίζω ότι στοχοποιούν γυναίκες και τουρίστες… Μας κορόιδευαν [όταν είπαμε] ότι θα καλέσουμε την αστυνομία. Δεν τους νοιάζει».

Advertisement

Λίγες ημέρες αργότερα, η 43χρονη Cheryl Lamphere μίλησε στην DailyMail.com για την εμπειρία που είχε στο ίδιο εστιατόριο, το οποίο χρέωσε την τουρίστρια από το Τέξας Brenda Moulton και την κόρη της για δύο βασιλικά καβουροπόδαρα και δύο κοκτέιλ, κάτι παραπάνω από 600 ευρώ.

Η Cheryl Lamphere καταφέρθηκε κατά του εστιατορίου, υποστηρίζοντας ότι η παρέα της παραπλανήθηκε, εκφοβίστηκε και εξαπατήθηκε ώστε να πληρώσει 1.640 δολάρια για φαγητό που δεν δικαιολογούσε την εξωφρενική αυτή τιμή. Οι ίδιες, υποστηρίζει, είχαν παραγγείλει ένα πιάτο καλαμαράκια, μια αστακομακαρονάδα, μια σαλάτα και ψωμί.

Καταγγελίες για αισχροκέρδεια: Μερίδα γύρος 23 ευρώ, μπάλα παγωτό 7 ευρώ

Στον δημοφιλή καλοκαιρινό προορισμό δεν είναι ακριβά μόνο τα γκουρμέ πιάτα, αλλά και τα πιο απλά. Όπως το σουβλάκι, τα καλαμαράκια αλλά και το παγωτό.

Advertisement

Σύμφωνα με παλαιότερο ρεπορτάζ του Alpha, η αισχροκέρδεια εις βάρος κατά βάση των ξένων τουριστών δεν έχει προηγούμενο, καθώς οι τιμές διπλασιάζονται σε σχέση με αυτές που ισχύουν για τους Έλληνες.

Στο ρεπορτάζ του Alpha οι Έλληνες που ταξίδεψαν στα πιο δημοφιλή ελληνικά νησιά είπαν ότι στη Μύκονο μπορεί να βρεις τυλιχτό σουβλάκι σε τιμή 5 ευρώ ενώ κάποιοι επαγγελματίες της εστίασης μπορεί να χρεώσουν διπλή τιμή αν ο πελάτης είναι ξένος. Νεαρός υποστήριξε ότι μία κρέπα των 5 ευρώ για τους Έλληνες πήγε στα 10 ευρώ όταν ο πελάτης μίλησε αγγλικά.

Το σοκαριστικό είναι πως για μία μερίδα γύρο στη Μύκονο ο πελάτης μπορεί να πληρώσει από 17 έως 23 ευρώ, για μία μπάλα παγωτό από 5 έως 7 ευρώ ενώ υπήρχαν περιπτώσεις όπου το μικρό μπουκάλι νερό κόστιζε 2 ευρώ.

Advertisement

Στα ύψη είναι και οι τιμές στα ποτά ειδικά στις Κυκλάδες. Εκτός από τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, πανάκριβα μπορεί να πληρώσει κάποιος το απλό ποτό στην Πάρο, στη Νάξο και στην Ίο και συγκεκριμένα από 13 έως 15 ευρώ.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement