ΣΥΡΙΖΑ: Βόμβα που εκρήγνυται στα χέρια της ΝΔ το βούλευμα παραπομπής των Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη

Advertisement

Βόμβα που “έσκασε” στα χέρια της ΝΔ χαρακτηρίζει το βούλευμα με το οποίο παραπέμφθηκαν στο Ειδικό Δικαστήριο οι Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Ελένη Τουλουπάκη, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν στην Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση ΝOVARTIS.

Με ανακοίνωσή τους, αναφέρουν τα εξής:

“Το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου μας δικαιώνει απόλυτα. Αποτελεί δικαίωση για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, για εμάς, τα μέλη της Προανακριτικής του ΣΥΡΙΖΑ, που δώσαμε συνεχείς νομικές και πολιτικές μάχες για την αποκάλυψη της αλήθειας, που με δυο λέξεις συμποσούνται σ’ αυτό που λέγαμε και γράφαμε: «ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΣΚΕΥΩΡΙΑ»

Το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου αποτελεί κυριολεκτικά «βόμβα» που εκρήγνυται στα χέρια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με «πολιτική» απόφαση των οποίων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βάρος του Δημ. Παπαγγελόπουλου και της Εισαγγελέως διαφθοράς (Τουλουπάκη) για τους χειρισμούς τους στην υπόθεση του σκανδάλου της Novartis.

Advertisement

Και είναι «βόμβα» διότι το βούλευμα κρίνει, αμετάκλητα πλέον, ότι «οι ενέργειες στο σκάνδαλο Novartis του πρώην υπ. δικαιοσύνης και της πρώην Εισαγγελέα διαφθοράς ΗΤΑΝ ΣΥΝΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΕΣ», δηλαδή καταρρέει ολόκληρο το κατηγορητήριο που «έστησαν» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που τελικά δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μία πολιτική δίωξη για να εξυπηρετηθούν τα πολιτικά τους σχέδια και κυρίως να ορθώσουν τείχος στην διερεύνηση του τεράστιου σκανδάλου για τις παράνομες και αθέμιτες πρακτικές της Novartis.

Απέτυχαν, με πρώτο και καλύτερο τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη, να διωχθούν οι δημοσιογράφοι και εκδότες που με την ερευνητική τους σκαπάνη ανέδειξαν το σκάνδαλο (Παπαδάκου, Βαξεβάνης, Τάρκας, Φιλιππάκης). Και τελικά Δ. Παπαγγελόπουλος και Ε. Τουλουπάκη παραπέμπονται για υπόθεση άσχετη με τους χειρισμούς τους στην υπόθεση Νovartis.

Όμως απομένει αγώνας για την ανάδειξη όλης της έκτασης του σκανδάλου και την τιμωρία ΟΛΩΝ των ενόχων, που με παράνομες πράξεις και παραλείψεις τους προκάλεσαν ζημιά δισεκατομμυρίων στο ελληνικό δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία.

Advertisement

Και η δικαιοσύνη στη χώρα μας ασφαλώς και θα κάνει, πρέπει να κάνει, αυτό που ζητούσε ο δικηγόρος των προτατευομένων μαρτύρων στις ΗΠΑ Στήβεν Κοκ: «Η Αμερικανική δικαιοσύνη έφερε τη Novartis προ των ευθυνών της ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Αυτό δικαιώνει τους μ.δ.σ. που αποκάλυψαν και κατήγγειλαν αυτά τα εγκλήματα. Η Αμερικανική δικαιοσύνη έκανε τη δουλειά της. Ελπίζουμε ότι η ελληνική δικαιοσύνη ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΥΠΟΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ».
Αμ’ έπος, αμ’ έργον.”

Τη δήλωση υπογράφουν οι βουλευτές Σπυρίδων Λάππας, Θεοδώρα Αυγέρη, Γιάννης Γκιόλας, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Γιάννης Ραγκούσης.

 

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement