Κορωνοϊός – Εξαδάκτυλος: Ίσως γίνουν ξανά υποχρεωτικές οι μάσκες

φωτ. EUROKINISSI
Advertisement

Με ανησυχία παρακολουθούν οι ειδικοί την αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού αλλά και την επιδείνωση των σκληρών δεικτών της πανδημίας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να γίνει ξανά υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Τι είπε ο Εξαδάκτυλος για το ενδεχόμενο να γίνει και πάλι υποχρεωτική η μάσκα

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν θα ληφθεί κανένα μέτρο εάν δούμε ότι αυτό δεν τηρείται. Δεν θα αφήσουμε την κατάσταση ανεξέλεγκτη, διότι ξέρετε, δεν είναι μόνο το αν θα γεμίσουν ή δε θα γεμίσουν τα νοσοκομεία και οι εντατικές. Είναι το θέμα ανθρώπινων απωλειών (…) και είναι επίσης η αναστάτωση που προέρχεται στην κοινωνική και οικονομική ζωή από τους ανθρώπους που νοσούν», τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Για το νέο κύμα κορονοϊού ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη την Ευρώπη και πως η Ελλάδα έπεται των Ευρωπαίων κατά περίπου 4 με 5 εβδομάδες. «Είναι και λίγο προφανές… Εγώ δεν καταλαβαίνω τον άνθρωπο που μπαίνει σε ένα αεροπλάνο που είναι ασφυκτικά γεμάτο και δε φορά μάσκα τι μπορεί να σκέφτεται εκείνη την ώρα», πρόσθεσε.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement