Πέτρος Φιλιππίδης: Πού βρήκε 20.000 ευρώ για την εγγύηση – Γιατί ευχαρίστησαν τον Μπιμπίλα

Advertisement

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αναμένεται να αφεθεί ο Πέτρος Φιλιππίδης όταν λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται με ελαφρύ εγκεφαλικό που υπέστη στο κελί του. Υπενθυμίζεται ότι την απόφαση αυτή έλαβε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο την περασμένη Παρασκευή (1/7) να μην παρατείνει την προσωρινή κράτηση του κατηγορούμενου ηθοποιού.

Ωστόσο, για να επιστρέψει στο σπίτι του, ο Πέτρος Φιλιππίδης θα πρέπει να καταβάλλει εγγύηση 20.000 ευρώ, ενώ του έχουν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δυο φορές τον μήνα.

Ποιοι βοήθησαν για να συγκεντρωθεί το ποσό της εγγύησης

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης (5/7) στην εκπομπή «Πρωινό», ο δικηγόρος του ηθοποιού, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, αποκάλυψε ποιοι βοήθησαν για να συγκεντρωθεί το ποσό της εγγύησης.

Advertisement

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, παραγγέλθηκε από τον Εισαγγελέα η αποφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη. Καταβλήθηκε η εγγυοδοσία των 20.000 ευρώ και θα τηρηθούν οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Θέλω να γίνει κατανοητό, ότι δεν αφέθηκε ελεύθερος ο Πέτρος Φιλιππίδης για λόγους υγείας, όπως κάποιοι εσφαλμένα, μέχρι σήμερα διακινούν. Ο Πέτρος Φιλιππίδης αφέθηκε ελεύθερος γιατί δεν είναι ύποπτος φυγής και επειδή δεν είναι επικίνδυνος να τελέσει άλλα αδικήματα. Οι λόγοι υγείας που υπάρχουν καθόλου δεν ελήφθησαν υπόψιν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο», είπε αρχικά ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Ο γνωστός ποινικολόγος εξήγησε πως με τον τρόπο του βοήθησε ο Σπύρος Μπιμπίλας για να συγκεντρωθεί όλο το ποσό.

«Τα 20.000 ευρώ της εγγύησης συγκεντρώθηκαν από τους συγγενείς του ηθοποιού» είπε αρχικά ο κ. Δημητρακόπουλος ενώ ευχαρίστησε και τον Πρόεδρο του ΣΕΗ, Σπύρο Μπιμπίλα ο οποίος τον «”βοήθησε” με τον τρόπο του».

Advertisement

«Θέλω να τον ευχαριστήσω δημόσια που επικοινώνησε με την Ελπίδα Νίνου και της είπε για ένα ποσό της τάξεως των 2.000 ευρώ, το οποίο προέρχεται από πνευματικά δικαιώματα. Και αυτό το ποσό, πράγματι εισπράχθηκε και συνέβαλε κι αυτό στο να συγκεντρωθούν οι 20.000 ευρώ που είναι το ποσό της εγγυοδοσίας» υπογράμμισε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement