Power Pass: Τι σημαίνει το «υπό εκκαθάριση» στην αίτηση – Η πληρωμή

φωτ. INTIME
Advertisement

Έκλεισε η πλατφόρμα του Power Pass για αιτήσεις και πλέον πλησιάζει η πληρωμή. Σύμφωνα, μάλιστα, με χθεσινή δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, οι δικαιούχοι θα δουν τα 18 έως 600 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Υπάρχει, όμως, τρόπος να ενημερώνεστε για το στάδιο στο οποίο βρίσκεστε και μπαίνοντας με τους κωδικούς Taxisnet ξανά στο vouchers.gov.gr/powerpass για να δείτε την εξέλιξη της αίτησής σας. Οι περισσότεροι στην παρούσα φάση βλέπουν το μήνυμα «Υπό εκκαθάριση». Όσες αιτήσεις είναι σε αυτή την κατάσταση, σημαίνει ότι έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι και περιμένουν από 1η Ιουλίου 2022 να εκτελεστούν οι εκκαθαρίσεις για να αποφασιστεί το ποσό της επιστροφής.

Θα ακολουθήσουν τα εξής μηνύματα μέχρι την πληρωμή:

  • «Προς αποστολή στο τραπεζικό ίδρυμα»: Το ποσό επιστροφής (για πληρωμή, μέσω ΔΙΑΣ) θα αποσταλεί στην επιλεγμένη τράπεζα.
  • «Προς επεξεργασία από τραπεζικό ίδρυμα»: Η εντολή για το ποσό επιστροφής έχει αποσταλεί στην επιλεγμένη τράπεζα μέσω ΔΙΑΣ και αναμένεται από την τράπεζα να κάνει την πληρωμή.
  • «Εγκριθείσα»: Σημαίνει ότι έχουμε λάβει απάντηση από το επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα ότι εκτέλεσε επιτυχώς την πληρωμη. Ο/Η δικαιούχος μπορεί να ελέγξει το λογαριασμό του/της.

Έρχεται Power Pass 2 από Σεπτέμβριο

Σχεδόν προεξόφλησε τις νέες παρεμβάσεις στο ρεύμα ο Χρήστος Σταϊκούρας με τις δηλώσεις του τις τελευταίες ημέρες. Αφού πρώτα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθούν νέα χρήματα από τον Σεπτέμβριο για επίδομα ρεύματος, και μάλιστα ενισχυμένο, με μεγαλύτερα ποσά, χθες ανέφερε πως «η δημοσιονομική εικόνα είναι θετική» και «τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι μπορεί να δημιουργηθεί και νέος δημοσιονομικός χώρος».

Advertisement

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε «βρήκαμε δημοσιονομικό χώρο και δίνουμε αυτό το «μαξιλαράκι» πίσω στους πολίτες σε επιδοτήσεις στα καύσιμα, στην ενέργεια. Τώρα δημιουργείται ένας νέος χώρος για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν από το Σεπτέμβριο».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement