Τσίπρας προς Μητσοτάκη: «Δεν σας αντέχει άλλο η κοινωνία, δώστε δημοκρατική διέξοδο»

φωτ. EUROKINISSI
Advertisement

Να ξεκαθαρίσει τη θέση του σχετικά με το ενδεχόμενο κήρυξης πρόωρων εκλογών κάλεσε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μιλώντας στη συζήτηση για την κοινωνική πολιτική που προκάλεσε ο Πρωθυπουργός, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «κ. Μητσοτάκη, είναι καιρός να σταματήσετε να μαδάτε τη μαργαρίτα και να μιλήσετε τη γλώσσα της αλήθειας».

«Είστε πολλαπλασιαστής της κρίσης και βρίσκεστε σε βαθύ αδιέξοδο. Οι υπουργοί σας έχουν κατεβάσει τα μολύβια και οι βουλευτές σας ξέρουν ότι ένας στους δύο δεν πρόκειται να εκλεγεί ξανά» κατέληξε.

Advertisement

Μίλησε και το ζήτημα της Novartis και τις νέες εξελίξεις μετά το σχετικο βούλευμα και κάλεσε τον Πρωθυπουργό να ζητήσει συγγνώμη: «Πρέπει να ζητήσετε μία συγγνώμη από όσους συκοφαντήσατε, από όσους χαρακτηρίζατε ως συμμορία. Ο υπουργός σας, ο κ. Γεωργιάδης, το έκανε, πρέπει να το κάνετε και εσείς» υπογράμμισε.

«Να μας απαντήσει» συμπλήρωσε επίσης, «ο κ’ Τσιάρας τι ξέρει για την περίφημη διαρροή που διέψευσε και η Ιωάννα Μάνδρου».

«Μιλήσατε για κρίσιμα θέματα της κοινωνικής πολιτικής, ξεχάσατε όμως να αναφέρετε πέντε λέξεις», υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας, και σημείωσε: «ακρίβεια, πληθωρισμός, βενζίνη, πανδημία, σκευωρία».

Advertisement

Χαρακτήρισε, δε, την ομιλία του πρωθυπουργού «case study» για πολιτικούς επιστήμονες για το «πώς μπορεί κανείς να κάνει το μαύρο άσπρο και πώς να πει τόσα, μα τόσα ψέματα». «Η πραγματικότητα είναι που σας διαψεύδει όχι εμείς», συνέχισε, ενώ καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι για να μιλήσει για κοινωνική πολιτική, «ντύθηκε όχι σοσιαλδημοκράτης, αλλά ΚΚΕ».

«Μας είπατε εσείς ότι «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», εσείς που φέρατε νομοσχέδιο με το καλημέρα για να καταργήσετε όλο το πλαίσιο το νομοθετικό που διέπει τις εργασιακές σχέσεις, που καταργήσατε στην ουσία το οκτάωρο, που έχετε δημιουργήσει μια κατάσταση ζούγκλας για τους εργαζόμενους, που 35% των εργαζόμενων σήμερα είναι με μερική ή επισφαλή απασχόληση», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ στηλίτευσε ότι παρουσιάστηκε «φιλεργατικός» και με «κοινωνικό πρόσωπο».

«Το δίλημμα για την επόμενη μέρα στον τόπο είναι το πολιτική αλλαγή και εφιάλτης τέλος ή εφιάλτης δίχως τέλος. Βάλτε τέλος και ξεκαθαρίστε αν θα κάνετε εκλογές τον Σεπτέμβριο, πάρτε θέση καθαρά έντιμα και δώστε δημοκρατική διέξοδο» κατέληξε στην ομιλία του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement