Δίκη ψευτογιατρού: «Συμπάσχω με τους συγγενείς, ζητώ να γίνουν καλοί χριστιανοί και να με συγχωρέσουν» – Τι είπε στην απολογία του

Advertisement

Ο κατηγορούμενος ψευτογιατρός επέμεινε ότι δε ζητούσε από τους καρκινοπαθείς να διακόψουν τις χημειοθεραπείες τους, ενώ ερωτώμενος από την έδρα για τον ρόλο των συγκατηγορουμένων του στην υπόθεση ισχυρίστηκε ότι δεν έχουν καμία ευθύνη, κατά τη δεύτερη μέρα της απολογίας του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Εισαγγελέας: Μας είπατε ότι το μεγαλύτερο λάθος σας ήταν ότι δε διαψεύδατε τη φήμη ότι ήσασταν ιατρός;

Κατηγορούμενος: Ναι

Εισαγγελέας: Φαίνεται από έγγραφα και καταθέσεις ότι δεν ήταν μόνο μία διάψευση αλλά και μία προβολή αυτής της ιδιότητας; Είχατε σελίδα linkedin, ιατρική ταυτότητα που δείξατε σε μάρτυρες και διάφορες συμπεριφορές που έμμεσα υποδεικνύουν αυτό. Στέλνατε μήνυμα «είμαι στο χειρουργείο» , λέγατε ότι είχατε επαφές με τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη και άλλους, ότι θεραπεύσατε τον πρόεδρο της κυπριακής δημοκρατίας, ότι θεραπεύσατε τον Σουμάχερ…

Advertisement

Κατηγορούμενος: Έτσι όπως το αναπτύσσετε φαίνεται να έχετε δίκιο. Το να είχα πει ότι είμαι θεράπων ιατρός για τον Σουμάχερ, είναι παράλογο, δεν έκανα τέτοιες συνδέσεις με το όνομά μου. Εγώ έλεγα να έχουν πίστη στον Θεό και έφερνα ως παράδειγμα τον Σουμάχερ. Κάποια στιγμή με είχαν πάρει τηλέφωνο και μου είχαν πει για ένα παιδάκι που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της κυρίας Βαρδινογιάννη. Αυτό ήταν, δεν ήταν τίποτα περισσότερο. Όταν μπαίνεις σε ένα μοναστήρι και έρχεται ο κόσμος σου φιλάει τα χέρια, σε αγκαλιάζει, μόνο καμπάνες δε χτυπάγανε, αυτό ήταν που δεν μπορούσα να το αντιμετωπίσω, αλλά ποτέ δεν πρότεινα τίποτα άλλο πέρα από βοτανοθεραπείες. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο λάθος μου. Έπεσα στο αμάρτημα της περηφάνειας και του εγωισμού σαν άνθρωπος θόλωσα.

«Είσαι ψεύτης», του φώναξε μητέρα θύματος και αποχώρησε από την αίθουσα.

«Ποτέ δεν επεδίωξα να κάνω κακό σε κανέναν» – Η συγγνώμη

«Δεν έχω κάνει κακό σε άνθρωπο για να ζητήσω συγγνώμη», ήταν η απάντηση του κατηγορούμενου σε σχετική ερώτηση του εισαγγελέα. «Δεν απολογούμαι, αλλά εξομολογούμαι, απέναντί μου βλέπω τους γονείς μου, τους παππούδες μου, τους πνευματικούς μου πατέρες και τους βλέπω να με ρωτάνε γιατί το έκανες αυτό; Και δεν μπορώ να τους πω κάτι, δεν μπορώ να τους πω ότι παρέβην τις αρχές που με μεγάλωσαν, ενώ με έμαθαν να είμαι άνθρωπος της προσφοράς, υστερόβουλος. Βρίσκομαι απολογούμενος αλλά χειρότερος κριτής είμαι εγώ, εγώ πρώτος δεν μπορώ να με συγχωρήσω, έκανα τα αντίθετα από αυτά που με έμαθαν, ολίσθησα, άφησα το ψέμα να μπει στη ζωή μου. Κατέστρεψα τη ζωή μου και των ανθρώπων που με αγαπάνε. Ποτέ δεν επεδίωξα να κάνω κακό σε κανέναν. Πίστεψα ότι με τη βότανο θεραπεία, μόνο αυτό έκανα εγώ, τους βοηθούσα. Ποτέ δε διέκοψα θεραπεία, ποτέ δεν έβαλα το μαχαίρι στο λαιμό κανενός. Εγώ σαν άνθρωπος έπεσα και οφείλω να σηκωθώ. Είμαι θλιμμένος, κατακερματισμένος, για όλους όσοι βρίσκονται σε αυτή την αίθουσα, γιατί όλοι αυτοί είναι εδώ για τα σφάλματα τα δικά μου. Συμπάσχω με όλες τις οικογένειες και τους συγγενείς που έχουν στραφεί εναντίον μου. Δε μπορώ να τους ζητήσω συγγνώμη, δεν είναι αρκετή μια συγγνώμη, δε φτάνουν εκατομμύρια συγγνώμες. Τους παρακαλώ πολύ να γίνουν δυνατοί, καλύτεροι χριστιανοί και να με συγχωρήσουν», είπε ο κατηγορούμενος με μητέρα θύματος να φωνάζει στο δικαστήριο: «Ποτέ. Τον σιχαίνομαι!»

Advertisement

Ολοκληρώνοντας την απολογία του είπε:

«Ποτέ δεν προσπάθησα να κάνω κακό σε κανέναν άνθρωπο. Το μόνο που προσπάθησα να κάνω είναι να τους βοηθήσω. Δεν πίεσα κανέναν να ακολουθήσει κάτι που ο ίδιος δεν ήθελε. Η συγγνώμη μου είναι πλατιά όσο ο ουρανός αλλά εγώ δεν μπορώ να συγχωρήσω τον εαυτό μου».

Νωρίτερα, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία του με συστήματα επικοινωνιών συμμετείχε στο σύστημα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, c4i, σε συνεργασία με τη Siemens και σε διάφορους άλλους διαγωνισμούς.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement