Μεγάλη Βρετανία: Μέσα στην ημέρα η παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον

Advertisement

Αφού είδε την κυβέρνησή του να φυλορροεί με διαδοχικές παραιτήσεις, ο Μπόρις Τζόνσον αποφάσισε τελικά να παραιτηθεί και σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζει την επιστολή παραίτησής του.

Μπορεί μέχρι και την Τετάρτη να αρνιόταν πεισματικά να το κάνει, όμως οι νέες εξελίξεις και παραιτήσεις της Πέμπτης φαίνεται ότι δεν του άφησαν άλλα πολιτικά περιθώρια.

Την είδηση επιβεβαιώνει και το bbc το οποίο γνωστοποιεί ότι νέος Πρωθυπουργός θα προκύψει το φθινόπωρο.

Advertisement

Ακόμα και στο κόμμα, ο Τζόνσον βρίσκεται αντιμέτωπος με τεράστια δυσαρέσκεια. Ηδη την Πέμπτη παραιτήθηκε η αντιπρόεδρος Καρολάιν Τζόνσον.

Advertisement

Τι έγινε το πρωί της Πέμπτης

Ο υπουργός της Βρετανίας αρμόδιος για τη Βόρεια Ιρλανδία Μπράντον Λιούις και η υφυπουργός Οικονομικών Έλεν Γουάτελι ανακοίνωσαν σήμερα την παραίτησή τους, καθώς συνεχίζονται οι αποχωρήσεις από την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον.

Επιπλέον, την παραίτησή του υπέβαλε και ο υπουργός Ασφαλείας, Ντέμιαν Χιντς αποτελώντας το τρίτο μέλος της κυβέρνησης Τζόνσον που παραιτήθηκε μέσα σε μια ώρα, το πρωί της Πέμπτης.

Σε επιστολή του ανέφερε πως «Δεν θα έπρεπε να είναι αναγκαία η παραίτηση δεκάδων συναδέλφων, όμως για την χώρα μας και για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στη δημοκρατία, χρειαζόμαστε μια αλλαγή ηγεσίας.

Advertisement

Παραιτήθηκε και ο υπουργός Επιστημών Τζορτζ Φρίμαν

Παράλληλα, παραιτήθηκε και ο υπουργός Επιστημών, Τζορτζ Φρίμαν.

Advertisement

Ο Φρίμαν κατά την αποχώρησή του, τόνισε πως ο πρωθυπουργός λειτούργησε με «έλλειψη διαφάνειας και ειλικρίνειας απέναντι στα μέλη του Κοινοβουλίου»

Ο εν λόγω υπουργός αποτελεί το πεντηκοστό μέλος της κυβέρνησης που παραιτείται.

Παραιτείται ο υπουργός Συντάξεων Γκάι Όπερμαν

Παραιτήθηκε και ο υπουργός Συντάξεων, Γκάι Όπερμαν. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ήταν «ιδιαίτερα ενοχλημένος από τη συμπεριφορά της ομάδας Νούμερο 10 κατά τη διάρκεια των περιορισμών για την Covid-19». Καταφέρθηκε μάλιστα, εναντίον του πρωθυπουργού σημειώνοντας πως «Τα πρόσφατα γεγονότα, έχουν αποδείξει περίτρανα πως αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να λειτουργήσει με εσάς αρχηγό».

Advertisement

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement