Τεχνικούς συμβούλους από το εξωτερικό φέρνει η Ρούλα Πισπιρίγκου

Advertisement

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας με τη Ρούλα Πισπιρίγκου να καλείται να καταθέσει για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας. Ο ασκός του Αιόλου για την Ρούλα Πισπιρίγκου άνοιξε και πάλι μετά το πόρισμα των ιατροδικαστών Καλογρηά και Καρακούκη για ασφυκτικό τρόπο θανάτου των δυο μικρών κοριτσιών.

Η κατάθεσή της είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 8 Ιουλίου αλλά όπως όλα δείχνουν θα πάρει παράταση. Σε αυτό το χρονικό διάστημα θέλει να κερδίσει χρόνο για να μελετήσει όλα τα στοιχεία που υπάρχουν προκειμένου να στοιχειοθετήσει την κατάθεσή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star δεν θα είναι έτοιμη μέχρι την Παρασκευή και αναμένεται να ζητήσει νέα προθεσμία για τις 14 Ιουλίου.

Advertisement

Το υπόμνημά της δεν θα περιέχει μόνο την περιγραφή της για το τι έγινε τις ημέρες που πέθαναν Μαλένα και Ίριδα αλλά θέλει να αντικρούσει επί της ουσίας το πόρισμα των κ. Καρακούκη και Καλόγρηα για τον ασφυκτικό θάνατο των δύο παιδιών.

Μάλιστα, για τον λόγο αυτό έχει καταφύγει ακόμη και σε ειδικούς συμβούλους από το εξωτερικό.

Η προφυλακισμένη μητέρα μέσα από το κελί της διαβάζει όλες τις καταθέσεις, γιατρών, συγγενών ιατροδικαστών και ψάχνει να βρει κάπου να «πατήσει» για να αποδείξει όπως ισχυρίζεται ότι δεν έχει σχέσεις με τους θανάτους.

Advertisement

Λέων: Έχουμε τρεις ανθρωποκτονίες

Σύμφωνα με τον συνήγορό της, Όθωνα Παπαδόπουλο, ήδη έχει συνταχθεί μια τεχνική έκθεση, η οποία αναμένεται να συνοδεύσει το γραπτό υπόμνημα εξηγήσεων, για τους θανάτους της Μάλενας και της Ίριδας, που θα κατατεθεί στο τέλος της εβδομάδας.

Για το θέμα μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και την Ρίτσα Μπιζόγλη ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων. Όπως ανέφερε «αν μεταφερθούν στους συναδέλφους του εξωτερικού όλα τα στοιχεία και τα πορίσματα εκτιμώ ότι και αυτοί δεν θα δουν κάτι διαφορετικό από αυτά που είδαν και εδώ οι συνάδελφοι ιατροδικαστές».

Ο κ. Λέων τόνισε ότι το αποτέλεσμα των πορισμάτων για τους θανάτους των παιδιών δεν μπορεί να αμφισβητηθεί και υπογράμμισε ότι δεν αμφιβάλει κανείς ότι και οι τρεις θάνατοι είναι εγκληματικές ενέργειες.

Advertisement

Επανέλαβε ότι «είναι σημαντικό να μεταφερθούν στους συναδέλφους του εξωτερικού όλα τα δεδομένα και να μεταφραστούν σωστά».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε ότι «υπήρξαν άνθρωποι που έχουν υπερασπιστεί αυτά τα παιδιά. Νομίζω ότι δεν στερήθηκαν της αγάπης ανθρώπων ειδικών, μη ειδικών, είτε όλου του κόσμου». «Δόθηκε επιστημονική αιτία θανάτου για τα παιδιά κάτι που δικαιώνει τις ψυχές τους», είπε τέλος ο κ. Λέων.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement