Από τον Έβρο στην Ειδομένη: Το δρομολόγιο των μεταναστών με προορισμό την Ευρώπη

Advertisement

Τα 491 χιλιόμετρα που χωρίζουν τους Κήπους του Έβρου από την Ειδομένη, μια διαδρομή που ακολουθούν όσοι μετανάστες περνούν από τον Έβρο για να προχωρήσουν στα Σκόπια κάλυψε με οδοιπορικό της η Αναστασία Αργυριάδου για το OPEN.

Οι αστυνομίες έχουν εντατικοποιηθεί και οι συλλήψεις μεταναστών και διακινητών στα χερσαία σύνορα της Ελλάδας είναι καθημερινές. Όσοι καταφέρουν να εισέλθουν στην ενδοχώρα ταξιδεύουν οδικώς ή ακόμη και με τα πόδια μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Σκοπός τους, να φτάσουν στην Ειδομένη και μέσω της Βόρειας Μακεδονίας να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Ευρώπη.

Λίγο έξω από την Ειδομένη η κάμερα του Open συνάντησε μία ομάδα νεαρών από τη Συρία. Μετά από επικίνδυνο ταξίδι ενός μήνα και αφού έδωσαν 2.000 ευρώ ο καθένας στους τούρκους διακινητές για να τούς προωθήσουν στην Ελλάδα κατάφεραν να βρεθούν στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία.

Advertisement

Βίαια pushbacks πραγματοποιεί η σκοπιανή αστυνομία

Μια μικρή οδύσσεια που συνήθως έχει δυσάρεστη κατάληξη καθώς στα σύνορα αντιμετωπίζονται συχνά με βία από τη σκοπιανή αστυνομία, η οποία και τούς επιστρέφει εντός ελληνικών συνόρων. Όπως λένε οι ίδιοι, το μόνο που ζητούν είναι να καταφέρουν να ολοκληρώσουν το ταξίδι ελπίδας προς τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement