Σάλος για το «δάσος» από ξαπλώστρες στο Ελαφονήσι – Τι απαντά ο δήμαρχος

Advertisement

Φωτογραφία που αναρτήθηκε από παραλία στο Ελαφονήσι, στην οποία έχουν τοποθετηθεί δεκάδες ξαπλώστρες για την εξυπηρέτηση των λουομένων, άναψε «φωτιά» στα social media και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από χρήστες.

Η φωτογραφία αναρτήθηκε στον λογαριασμό Colours of Crete και έγινε viral. Στη συγκεκριμένη παραλία δεν «πέφτει καρφίτσα». Δεν υπάρχει χώρος ούτε για να απλώσει κάποιος την πετσέτα του, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά και διάφορα αρνητικά σχόλια.

Οι σχολιαστές χαρακτηρίζουν την παραλία «τσίρκο» και ότι είναι πλέον «γεμάτη με πλαστικούρα και ξαπλώστρες».

Advertisement

Advertisement

«Κρίμα, αυτό το υπέροχο φυσικό τοπίο έχει μετατραπεί σε μια ασχήμια στην κυριολεξία. Ευτυχώς, το πρόλαβα στα καλύτερά του. Πόσο πολύ λυπάμαι» γράφει ένας χρήστης. «Είναι απίστευτο τι έκαναν σε ένα τόσο άμορφο μέρος! Τι καταστροφή!» αναφέρει ένα άλλο σχόλιο.

Ο δήμαρχος Κισσάμου

Ο δήμαρχος Κισσάμου, Γιώργος Μυλωνάκης, μίλησε στον ΑΝΤ1 και έδωσε τις δικές του απαντήσεις στις αναρτήσεις. «Γίνεται να έχουμε μία παραλία με τέτοια επισκεψιμότητα και να μην έχουμε ξαπλώστρες;», διερωτήθηκε ο κ. Μυλωνάκης, σημειώνοντας ότι όλες οι παρεμβάσεις στο σημείο έχουν γίνει μετά από σχετική άδεια. Σημείωσε, παράλληλα, ότι το «μεγάλο πρόβλημα είναι ότι χρειάζονται πολύ περισσότερες. για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος».

Ο δήμαρχος Κισσάμου ανέφερε ακόμα ότι υπάρχει πολύ μεγάλο κομμάτι παραλίας, για όσους δεν θέλουν να κάτσουν σε ξαπλώστρα, ενώ αναφορικά με τους προβληματισμούς για αλλοίωση του φυσικού κάλους τους τοπίου και την καθαριότητα, είπε ότι «το φυσικό κάλος αναπλάθεται . (…) Δεν υπάρχει όχι σκουπίδι, δεν υπάρχει ούτε γόπα κάτω. Επιβάλουμε καθαριότητα».

Advertisement

Τέλος, υπογράμμισε ότι το περιβάλλον είναι «πεντακάθαρο» και διαβεβαίωσε πως «το φυλάμε, το προστατεύουμε περιβαλλοντολογικά».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement