Νέο παραλήρημα από το δεξί χέρι του Μπαχτσελί: Οι Τούρκοι είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες των νησιών του Αιγαίου

Advertisement

Άκρως επιθετικά αντέδρασε ο Σεμίχ Γιαλτσίν, στη -υπέρ της Ελλάδας- δήλωση του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχετικά με τον χάρτη που παρουσίασε ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος απεικονίζει πολλά νησιά του Αιγαίου αλλά και την Κρήτη ως εδάφη της Τουρκίας.

Με ανάρτησή του στο twitter, o αντιπροέδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP) και βουλευτής Κωνσταντινούπολης, Σεμίχ Γιαλτσίν, απαντάει στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τον προκλητικό χάρτη.

Ο Γιαλτσίν υποστηρίζει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τον οποίο χαρακτηρίζει «πιόνι του Γάλλου προέδρου Μακρόν», «πανικοβλήθηκε όταν είδε τον χάρτη των νησιών του Αιγαίου».

Advertisement

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του MHP, ο Έλληνας πρωθυπουργός «γνωρίζει ότι τα νησιά του Αιγαίου δόθηκαν ως δωρεά στην Ελλάδα από δυτικές χώρες, οπότε φοβάται κάθε φορά που το θέμα επανέρχεται στην τουρκική κοινή γνώμη».

Ο αντιπρόεδρος του MHP συνεχίζει, υποστηρίζοντας πως «το τουρκικό έθνος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης των νησιών του Αιγαίου» και ότι αυτό το τουρκικό έθνος «υποστηρίζει» τον χάρτη που παρουσιάστηκε

Το ηγετικό στέλεχος του εθνικιστικού MHP λέει, μάλιστα, πως ο Έλληνας πρωθυπουργός «έχει κατά λάθος περάσει νησιά του Αιγαίου για ελληνικά πλοία» και πως εκείνος «τρομάζει από τη στάση του MHP, που υπερασπίζεται τα απαραίτητα δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο και αντανακλά την ισχυρή φωνή της συνείδησης του τουρκικού έθνους».

Ο βουλευτής του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης της Τουρκίας σημείωσε ωστόσο και κάτι άλλο: πως το MHP, με επικεφαλής τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί «δεν είναι επίσημος εταίρος της τουρκικής κυβέρνησης» αλλά «υπεύθυνο και συνεπές μέλος της Συμμαχίας του Λαού (σ.σ. όπως είναι ονομάζεται η σύμπραξη AKP-MHP) η οποία είναι προϊόν εθνικής συναίνεσης».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement