Πτώση ελικοπτέρου στη Σάμο: Τα πρώτα λόγια του Ρουμάνου πιλότου που διασώθηκε

Advertisement

Διασώθηκε ο Ρουμάνος πιλότος του ελικοπτέρου Mi 8 που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή της Σάμου, ενώ επιχειρούσε στην κατάσβεση της φωτιάς που είχε ξεσπάσει στο νησί.

Τον πιλότο περισυνέλεξε ένα αλιευτικό σκάφος από τη θάλασσα και αφού οδηγήθηκε με ασφάλεια στη στεριά, παραδόθηκε στο ΕΚΑΒ Σάμου. Υπενθυμίζεται ότι στο ελικόπτερο, που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Άγιος Μηνάς κοντά στην παραλία Πλάκα, επέβαιναν τέσσερα μέλη πληρώματος: ένας Ρουμάνος, δύο Μολδαβοί και ένας Έλληνας πυροσβέστης.

Στα πρώτα του λόγια στους διασώστες, ο Ρουμάνος πιλότος είπε ότι και τα τέσσερα μέλη του πληρώματος κατάφεραν να βγουν από το ελικόπτερο όταν αυτό κατέπεσε, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr. Σημείωσε ότι είδε τους υπόλοιπους να κολυμπούν ενώ στη συνέχεια τους έχασε από τα μάτια του.

Advertisement

Δείτε τις εικόνες που μεταδίδει το samos24.

Σάμος Ρουμάνος πιλότος

Ρουμάνος πιλότος ελικοπτέρου στη Σάμο

Advertisement

Οι διασώστες έχουν περισυλλέξει από τη θάλασσα ακόμη ένα μέλος του πληρώματος, στο οποίο γίνονται προσπάθειες ανάνηψης.

Την ίδια ώρα οι διασώστες “χτενίζουν” την περιοχή για τον εντοπισμό και των άλλων δύο μελών του πληρώματος.

Advertisement

Η μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ξεκίνησε αμέσως μόλις έγινε γνωστό ότι κατέπεσε το ελικόπτερο, που επιχειρούσε στην κατάσβεση της φωτιάς. Στις έρευνες, που γίνονται από αέρος και θαλάσσης, συμμετέχει ένα Super Puma το οποίο απογειώθηκε από την Χίο και ανήκει στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.), αλλά και πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος.

Το ελικόπτερο είναι μισθωμένο από ιδιωτική εταιρεία για λογαριασμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Σάμου. Οι συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι δύσκολες, καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι με ριπές που ενδεχομένως φτάνουν τα 8 μποφόρ.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement