Απαγορεύτηκε η είσοδος σε δάση και εθνικούς δρυμούς

Advertisement

Απαγορεύεται σήμερα η πρόσβαση, διέλευση και παραμονή σε δάση και εθνικούς δρυμούς σε όλη την Αττική, την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, την Κρήτη, τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο και την Ικαρία, λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς.

Θυμίζουμε ότι, σύμφωνα με τον νόμο 4926/2022, το πρόστιμο για παράβαση της απαγόρευσης εισόδου σε δάση τις ημέρες υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς ανέρχεται στα 300€.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, ανθυποπυραγό Ραφαέλα Τζίμα, την τελευταία εβδομάδα εκδηλώθηκαν συνολικά 264 δασικές πυρκαγιές, εκ των οποίων οι 40 το τελευταίο 24ωρο.

Advertisement

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης χτες το απόγευμα η κ. Τζίμα τόνισε ότι «οι περισσότερες από αυτές [τις φωτιές], αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο και κυρίως εκδηλώθηκαν στις Περιφέρειες Δυτικής και Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου».

Για σήμερα Πέμπτη 14 Ιουλίου, πέρα από την απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές εκτάσεις, το Πυροσβεστικό Σώμα και όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας θα είναι σε επιφυλακή ενώ θα πραγματοποιούνται αυξημένες περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος απηύθυνε έκκληση προς όλους τους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί και να μην ανάβουν φωτιά για κανένα λόγο.

Advertisement

«Τονίζουμε ότι, καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, οφείλουμε να διατηρούμε τους οικοπεδικούς μας χώρους καθαρούς. Φροντίζουμε τόσο για την δική μας ασφάλεια, όσο και των συμπολιτών μας.

Υπενθυμίζουμε στους συμπολίτες μας ότι, όλες οι ενημερώσεις που αφορούν την εξέλιξη και τα μέτρα πρόληψης των πυρκαγιών, είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος. Φροντίζουμε ώστε να ενημερωνόμαστε καθημερινά για τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς. Προσέχουμε όλοι μας. Μια συνηθισμένη δραστηριότητα μπορεί να προκαλέσει τεράστια καταστροφή», κατέληξε η κ. Τζίμα.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement