Να ξεχειμωνιάσουν στην Ελλάδα προτείνει στους Γερμανούς η Bild λόγω ενεργειακής κρίσης

ΦΩΤ. EUROKINISSI
Advertisement

«Αγαπητοί Γερμανοί, ελάτε να ξεχειμωνιάσετε στην παραλία» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος στην ηλεκτρονική έκδοση της BILD, που καλεί τους ενδιαφερόμενους να περάσουν έναν χειμώνα χωρίς… θέρμανση στην Ελλάδα.

«Στην οικονομική κρίση, οι Γερμανοί διέσωσαν τους Έλληνες, παρέχοντας δάνεια δισεκατομμυρίων», υπενθυμίζει η BILD. «Τώρα και εκείνοι θέλουν να μας το ανταποδώσουν. Η Ελλάδα προσφέρει άσυλο στους Γερμανούς που ταλαιπωρούνται από το σοκ της ακρίβειας και τον φόβο της ενεργειακής κρίσης».

Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα, ο υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας Βασίλης Κικίλιας λέει: «Θα ήταν μεγάλη χαρά για εμάς τους Έλληνες να υποδεχθούμε Γερμανούς συνταξιούχους, που θέλουν να περάσουν έναν μεσογειακό χειμώνα με ελληνική φιλοξενία, με ήπιο καιρό και με υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών. Θα σας περιμένουμε».

Advertisement

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης καλεί τους Γερμανούς να περάσουν τον χειμώνα στην πόλη του, γιατί όπως υποστηρίζει, τα Χανιά έχουν ίσως «το καλύτερο κλίμα σε όλη την Ευρώπη» και «τα σπίτια δεν χρειάζονται καν θέρμανση».

Εγκώμια για την Κρήτη

Αλλά και η ίδια η BILD γράφει ότι δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από την Κρήτη για να περάσει κανείς την πιο κρύα εποχή του χρόνου, γιατί ο χειμώνας διαρκεί μόλις δύο μήνες, αλλά και αυτοί ακόμη διακόπτονται από τις Αλκυονίδες Ημέρες, όπου και πάλι ο καιρός είναι εξαιρετικός.

Ο μεσίτης Γιάννης Κριαράς δηλώνει στη γερμανική εφημερίδα ότι «εδώ δεν υπάρχει κρίση», ενώ την ίδια στιγμή διατίθενται για τον χειμώνα άφθονα διαμερίσματα και εξοχικές κατοικίες προς ενοικίαση σε λογικές τιμές (από 300 ευρώ συν περίπου 40 ευρώ για κοινόχρηστα). Η εφημερίδα επισημαίνει μάλιστα ότι, την ίδια στιγμή, μπορεί κανείς να υπενοικιάσει το σπίτι του στη Γερμανία, εισπράττοντας και από εκεί ένα ενοίκιο.

Συνεχίζοντας το οδοιπορικό στα Χανιά, οι δημοσιογράφοι της BILD κάνουν έναν εξονυχιστικό έλεγχο στις τιμές της καθημερινότητας (καφές από 1,50 ευρώ, ψωμί από 90 λεπτά, πατάτες 80 λεπτά το κιλό στη λαϊκή, φέτα 8 ευρώ το κιλό, κούρεμα από 8 ευρώ για τους άνδρες και 10 για τις γυναίκες), ενώ υπενθυμίζουν ότι στην Κρήτη υπάρχουν επίσης εκπτωτικά σούπερ μάρκετ και Γερμανοί γιατροί. Συνοψίζοντας, ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης δηλώνει: «No German will freeze in Greece».

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement