Fuel Pass 2: Τα νέα κριτήρια – Ποιοι και πότε κάνουν αίτηση στο gov.gr

φωτ. EUROKINISSI
Advertisement

Με διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια έρχεται σε λίγες μέρες το Fuel Pass 2 σε σχέση με τον πρώτο γύρο τον περασμένο Απρίλιο. Έτσι, θα μπορέσουν να κάνουν αίτηση στο gov.gr και πολίτες με υψηλότερο ετήσιο εισόδημα από την περασμένη φορά. Συγκεκριμένα, όπως έχει διαρρεύσει, θα αναπροσαρμοστούν τα εισοδηματικά κριτήρια στα επίπεδα των 45.000 ευρώ, ευθυγραμμιζόμενα με το Power Pass. Υπενθυμίζεται πως τον Απρίλιο, το ετήσιο εισόδημα δεν έπρεπε να ξεπερνά τα 30.000 ευρώ.

Έτσι, υπολογίζεται πως 200-250 χιλιάδες παραπάνω πολίτες θα μπορέσουν να πάρουν αυτή τη φορά το επίδομα βενζίνης.

Σε κάθε περίπτωση, όλα μένουν να αποσαφηνιστούν με το ΦΕΚ που θα δημοσιευτεί τα επόμενα 24ωρα, πριν ανοίξει το vouchers.gov.gr. Η πλατφόρμα θα δεχτεί αιτήσεις μόλις ολοκληρωθεί η πληρωμή του Power Pass, κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στην εβδομάδα.

Advertisement

Σε πόσες μέρες πληρώνεται το Fuel Pass 2

Μετά την ολοκλήρωση της αίτησης, θα χρειαστούν τρεις εργάσιμες μέρες μέχρι να πιστωθούν τα χρήματα.

Τα στοιχεία που πρέπει να έχετε για την αίτηση του Fuel Pass 2

Οι δικαιούχοι θα υποβάλουν την αίτησή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του gov.gr, με τη χρήση των κωδικών taxisnet.

Ο αιτών συμπληρώνει τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, το email και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου. Εφόσον επιλεγεί ως μέθοδος χορήγησης η «Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό», απατείται και η συμπλήρωση του IBAN του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού που ο δικαιούχος είναι συνδικαιούχος.

Advertisement

Οι αιτήσεις θα γίνουν στην ειδική εφαρμογή ΕΔΩ.

Επίσης, οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους από τα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.).

Πώς θα πιστωθούν τα χρήματα

Το επίδομα βενζίνης πιστώνεται στον δικαιούχο είτε:

Advertisement
  • Σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα στο κινητό. Πρέπει το κινητό τηλέφωνο να διαθέτει την τεχνολογία NFC – ανέπαφων συναλλαγών.
  • Σε τραπεζικό λογαριασμό επιλογής του. Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας των αιτήσεων, οι δικαιούχοι μπορούν να ζητούν την πίστωση του επιδόματος σε τραπεζικό λογαριασμό της επιλογής τους.

Ο ένας όρος για επίδομα βενζίνης

Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα και μοτοσυκλέτα- μοτοποδήλατο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το όχημα ή μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο, να μην οφείλονται γι’ αυτό τέλη κυκλοφορίας, και να υπάρχει τουλάχιστον ένα ποσοστό συνιδιοκτησίας ή να είναι σε leasing (πχ. από τον εργοδότη σας).

Τα μηνύματα της πληρωμής

Η αίτηση θα περάσει από τα παρακάτω στάδια. Μπορείτε να μπαίνετε στην πλατφόρμα και να τσεκάρετε σε ποιο σημείο βρίσκεται. Το «εγκριθείσα», όπως και στο Power Pass, σημαίνει ότι έχουν πιστωθεί τα χρήματα.

  • ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟ
  • ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙΣΑ
  • ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ
  • ΠΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ
  • ΠΡΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ
  • ΕΓΚΡΙΘΕΙΣΑ

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement