Πολύωρη επιχείρηση για τη διάσωση του περιπατητή που χάθηκε στην Κνημίδα

Advertisement

Αίσιο τέλος είχαν οι αναζητήσεις και η επιχείρηση διάσωσης 61χρονου Έλληνα περιπατητή που χάθηκε το απόγευμα της Κυριακής (17/7) στο βουνό της Κνημίδας πάνω από τα Καμένα Βούρλα.

Μετά από επιχείρηση που κράτησε συνολικά 7 ώρες, βρέθηκε και πάλι σε ασφαλές μέρος, χάρη στην επέμβαση των πυροσβεστών του Κλιμακίου του Αγίου Κωνστνατίνου υπό τις οδηγίες του Διοικητή Π.Υ. Λαμίας Σωτήρη Σβερδίλα.

Ο 61χρονος θέλησε να προσεγγίσει με τα πόδια από την Καρυά την λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων, μπέρδεψε όμως τα μονοπάτια και όταν άρχισε να νυχτώνει διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να βρει διέξοδο προς κάποιον δρόμο και παγιδεύτηκε σε χαράδρα.Κλήση στο «112»

Τότε λίγο μετά τις 21:00’ ειδοποίησε μέσω «112» ότι χρειαζόταν βοήθεια και σήμανε συναγερμός.

Advertisement

Πυροσβέστες από το Κλιμάκιο του Αγίου Κωνσταντίνου και Αστυνομικοί από το ΑΤ Καμένων Βούρλων βρέθηκαν στο σημείο πάνω από τα Σχολεία, όπου υπήρξε το πρώτο στίγμα από το κινητό του 61χρονου. Μαζί τους από την πρώτη στιγμή και ο Πρόεδρος Καμένων Βούρλων Δημήτρης Καραμανώλης που γνωρίζει την περιοχή προκειμένου να βοηθήσει στο έργο των διασωστών.

Αν και ο άνθρωπος ήταν καλά στην υγεία του και επικοινωνούσε με τους διασώστες, ο εντοπισμός του δεν ήταν εύκολος και τελικά βρέθηκε γύρω στις 12:30’ σε μια χαράδρα. Από εκείνο το σημείο, ούτε άκουγε ούτε μπορούσε να δει τα φώτα των διασωστών, για αυτό και άργησε τόσο πολύ ο εντοπισμός του.

Advertisement

Ακολούθησε επιχείρηση για να φτάσει σε ασφαλές μέρος, η οποία και ολοκληρώθηκε στις 4 τα ξημερώματα της Δευτέρας. Αν και εμφανώς ταλαιπωρημένος, ο 61χρονος είναι καλά στην υγεία του και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους ανθρώπους της Πυροσβεστικής για την μεγάλη και πολύωρη προσπάθεια που έκαναν να γυρίσει με ασφάλεια στα Καμένα Βούρλα.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement