Fuel Pass voucher πληρώνεται τον Αύγουστο – Πότε κάνετε αίτηση

Advertisement

Ξανά αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του gov.gr θα κάνουν οι δικαιούχοι του Fuel Pass 2, του δεύτερου γύρου που πληρώνει έως και 100 ευρώ για επίδομα βενζίνης. Το voucher με το μπόνους 15 ευρώ θα μπορείτε να το αποθηκεύετε στο κινητό σας, όπως ακριβώς έγινε και με το πρώτο Fuel Pass τον περασμένο Απρίλιο.

Όλες οι λεπτομέρειες αναλυτικά:

Ποιοι είναι οι νέοι δικαιούχοι του Fuel Pass

Παρότι, στο πρώτο επίδομα βενζίνης, δικαιούχοι ήταν μόνο όσοι είχαν ετήσιο εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ, στο νέο Fuel Pass αναμένεται να διευρυνθούν τα εισοδηματικά κριτήρια μέχρι τα 45.000 ευρώ.

Ο δεύτερος κύκλος θα αφορά το τρίμηνο για Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, ενώ από την επιδότηση θα επωφεληθούν συνολικά 3,1 εκατ. δυνητικοί δικαιούχοι.

Advertisement

Πρέπει να είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας, ενώ κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα και μοτοσυκλέτα– μοτοποδήλατο.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το όχημα ή μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο, να μην οφείλονται γι’ αυτό τέλη κυκλοφορίας, και να υπάρχει τουλάχιστον ένα ποσοστό συνιδιοκτησίας ή να είναι σε leasing (πχ. από τον εργοδότη σας).

Πότε κάνετε αίτηση για το δεύτερο επίδομα βενζίνης

Η πλατφόρμα vouchers.gov.gr αναμένεται να ανοίξει στο τέλος Ιουλίου, μόλις έχουν ολοκληρωθεί πλήρως οι διαδικασίες και οι πληρωμές του Power Pass, που ακόμα είναι σε εκκρεμότητα.

Advertisement

Μετά την αίτησή σας, θα χρειαστούν περίπου 3 εργάσιμενες μέρες για να πιστωθούν τα χρήματα είτε με τη μορφή ψηφιακής κάρτας στο κινητό, είτε στον τραπεζικό λογαριασμό της επιλογής σας.

Υπενθυμίζεται πως και αυτή τη φορά, οι αιτήσεις θα γίνουν διαφορετικές ημέρες, ανάλογα με τον λήγοντα του ΑΦΜ των δικαιούχων, έτσι αρκετοί είναι εκείνοι που τελικά θα πληρωθούν στις αρχές Αυγούστου.

Πώς κάνετε αίτηση για το voucher

  • Θα μπείτε στην πλατφόρμα με τους κωδικούς Taxisnet και θα συμπληρώσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας. Συγκεκριμένα το email και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου.
  • Εφόσον επιλέξετε ως μέθοδο χορήγησης την «Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό», απατείται και η συμπλήρωση του IBAN του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού που ο δικαιούχος είναι συνδικαιούχος.
  • Εάν δεν επιθυμείτε να κάνετε την αίτηση online μόνοι σας, τότε μπορείτε να μεταβείτε σε ένα ΚΕΠ και ο υπάλληλος να σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε την αίτηση.

Θα πρέπει να προσέξετε γιατί αν επιλέξετε την ψηφιακή χρεωστική κάρτα στο κινητό για να κερδίσετε τα 15 ευρώ έξτρα μπόνους του επιδόματος, θα πρέπει το κινητό σας να διαθέτει την τεχνολογία NFC – ανέπαφων συναλλαγών.

Advertisement

Πόσα χρήματα είναι το Fuel Pass 2

Τα ποσά για τον νέο γύρο του Fuel Pass με έκδοση ψηφιακής κάρτας στο κινητό είναι τα εξής:

  • 100 ευρώ για τα ΙΧ στα νησιά
  • 70 ευρώ για τις μοτοσυκλέτες στα νησιά
  • 60 ευρώ για τις μοτοσικλέτες στην υπόλοιπη Ελλάδα
  • 80 ευρώ για τα ΙΧ στην υπόλοιπη Ελλάδα

Όμως αν επιλέξετε την πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό και όχι την ψηφιακή κάρτα που δίνει το μπόνους 15 ευρώ, τότε θα λάβετε τα εξής ποσά:

  • 85 ευρώ για τα ΙΧ στα νησιά
  • 55 ευρώ για τις μοτοσυκλέτες στα νησιά
  • 45 ευρώ για τις μοτοσικλέτες στην υπόλοιπη Ελλάδα
  • 65 ευρώ για τα ΙΧ στην υπόλοιπη Ελλάδα
Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement