Μαριόλης για «Κένταυρος»: Είναι πολύ μεταδοτική η νέα μετάλλαξη

Advertisement

Μικρό αποτύπωμα σε νοσηλείες σε ΜΕΘ και θανάτους, έχουν τα κρούσματα του κορωνοϊού αυτή την περίοδο, σύμφωνα με το μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας  και διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης, Ανάργυρο Μαριόλη.

«Αυτή η παραλλαγή που έχει επικρατήσει μας έχει ξαφνιάσει. Έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο κύμα μολύνσεων με κορωνοϊό. Αυτό που όμως προκαλεί μεγάλη εντύπωση, είναι η ταχύτητα με την οποία εξελίσσεται ο ιός. Τα κρούσματα φαίνεται ωστόσο να έχουν, ευτυχώς, μικρό αποτύπωμα σε νοσηλείες σε ΜΕΘ και σε θανάτους» σημείωσε μεταξύ άλλων ο ίδιος.

«Όσο εξαπλώνεται ένας ιός τόσες περισσότερες ευκαιρίες έχει για να μεταλλαχθεί. Βλέπουμε για την καινούργια παραλλαγή ονόματι “Κένταυρος”, ότι είναι εξαιρετικά μολυσματική, συγκριτικά με το στέλεχος της Όμικρον 5, της χειρότερης παραλλαγής που είχαμε έως σήμερα», πρόσθεσε ο ίδιος μιλώντας στην ΕΡΤ.

Advertisement

Σχετικά με το εμβόλιο είπε ότι είναι απαραίτητο για όσους είναι άνω των 60 ετών. «Αυτή τη στιγμή η Όμικρον 5 είναι τόσο μεταδοτική (…) Θα συνυπάρχουμε με τον κορωνοϊό. Το εμβόλιο που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι απαραίτητο για τους άνω των 60 ετών, τους προφυλάσσει. Το testing δεν είναι τόσο εκτεταμμένο, είναι ένα μέτρο που πρέπει να αγκαλιάσουμε όλοι», τόνισε.

Ακόμη, πρόσθεσε ότι, τα εμβόλια που έχουμε είναι τεράστια όπλα κατά του κορωνοϊού. «Εξακολουθούν να είναι πολύ αποτελεσματικά όσον αφορά στην αποτροπή της σοβαρής νόσησης».

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Τρίτη 19 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί και η δεύτερη εβδομαδιαία ενημέρωση για την εξέλιξη του κορωνοϊού.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement