Σοκ στο Ντράφι: Καμένος στύλος της ΔΕΗ κρέμεται από τα καλώδια – «Οι κρουνοί δεν έχουν νερό»

Advertisement

Δραματικές είναι οι εικόνες που έρχονται από το Ντράφι όπου η φωτιά κατέκαψε σχεδόν τα πάντα στο πέρασμά της, ενώ οι κάτοικοι καταγγέλλουν τον κρατικό μηχανισμό για πλήρη εγκατάλειψη.

Ενδεικτικά της ανείπωτης καταστροφής στο Ντράφι είναι τα πλάνα του MEGA, σε ένα εκ των οποίων φαίνεται ένας στύλος της ΔΕΗ, ο οποίος έχει καεί και ό,τι έχει μείνει κρέμεται από τα ηλεκτροφόρα καλώδια.

Συγκεκριμένα στην οδό Δωριέων στο Ντράφι, πρόκειται για έναν δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, όπου μία κολώνα της ΔΕΗ έχει σπάσει από τον αέρα και τη φωτιά, κρέμεται και ταλαντεύεται σαν εκκρεμές. Οι ριπές των ανέμων είναι έντονες και σύμφωνα με τις πληροφορίες, συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, πρόκειται να ελέγξουν εάν έχουν ρεύμα τα καλώδια.

Advertisement

Ντράφι: «Οι κρουνοί δεν έχουν νερό», λένε οι κάτοικοι

Την ίδια στιγμή πληθαίνουν οι καταγγελίες από τους κατοίκους για το γεγονός ότι οι κρουνοί της πυροσβεστικής δεν έχουν νερό.

«Οι κρουνοί δεν είχαν νερό και οι πυροσβέστες που έδωσαν το αίμα τους, μας παρακαλούσαν να πάρουμε την πυροσβεστική και να ενημερώσουμε ότι δεν έχουν νερό. Δεν υπάρχει αυτό που γίνεται», αναφέρει μία αγανακτισμένη κάτοικος στο Ντράφι.

Οι πληροφορίες και οι καταγγελίες των κατοίκων κάνουν λόγο για έλλειψη συντονισμού όσον αφορά στους πυροσβεστικούς κρουνούς. Συγκεκριμένα, ενώ η πυροσβεστική δύναμη ήταν πολύ ισχυρή, όπως και από την Περιφέρεια και τους Δήμους, δεν ήξεραν πού να πάνε να γεμίσουν νερό. Έφτασαν σε σημείο να ζητούν από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, για να πηγαίνουν στις υδροφόρες στα σημεία εκείνα να γεμίζουν, προκειμένου να μην χάνεται χρόνος, αναφέρει το κανάλι.

Advertisement

«Παλεύουμε μόνοι μας, δεν έχει έρθει μισό πυροσβεστικό»

Παράλληλα, άλλη κάτοικος της περιοχής καταγγέλλει ότι από χθες το βράδυ παλεύουν μόνοι τους για τα σπίτια τους.

«Δεν έχει έρθει μισό πυροσβεστικό», αναφέρει από την οδό Νέστορος.

Όπως είπε, «πήραμε σε εσάς (σ.σ στο MEGA) μπας και μας ακούσουν».

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement