Επείγουσα εισαγγελική έρευνα για τις φωτιές σε Πεντέλη και Μέγαρα

Δεύτερη ημέρα της πυρκαγιάς στην Πεντέλη, Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Advertisement

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας προκάλεσαν οι φωτιές που εκδηλώθηκαν την Τρίτη και την Τετάρτη στις περιοχές Πεντέλης, Ανθούσας, Γέρακα, Παλλήνης, Ντράφι και Μεγάρων από τις οποίες προκλήθηκαν μεγάλες καταστροφές.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρία Γκανέ, σύμφωνα με την ΕΡΤ, διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προς καθε κατευθυνση για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών.

Με βάση την παραγγελία της κ. Γκανέ προς την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου θα διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικες ευθύνες για την τέλεση συγκεκριμένων αξιοποίνων πράξεων, όπως εμπρησμός, εμπρησμός δάσους και παράβαση του νόμου προστασίας του περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, που θα διενεργήσεις ο αρμόδιος εισαγγελέας, θα αξιολογησει άμεσα, αποδεικτικά στοιχεία, πληροφορίες αλλά και ενδεχόμενες μηνύσεις για την αναζήτηση των αιτιών που προκάλεσαν τις πυρκαγιές που είχαν ως αποτέλεσμα τεράστια οικολογική καταστροφή στις περιοχές που επλήγησαν αλλά και σημαντικές ζημιές σε περιουσίες πολιτών.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement