Υπόθεση Πάτρας – Λέων: Η 9χρονη βασανίστηκε αρκετά, πιθανό να υπέφερε από εξωγενείς παράγοντες

Απολογία στον ανακριτή της 33χρονης μητέρα από την Πάτρα, που κατηγορείται για την δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Δευτέρα 4 Απριλίου 2022. (ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ/EUROKINISSI)
Advertisement

Προθεσμία για να απολογηθεί την Δευτέρα έλαβε η κατηγορούμενη μητέρα για την υπόθεση της Πάτρας, που είναι αντιμέτωπη με νέα κακουργηματική δίωξη. 

Ο Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος ιατροδικαστικής εταιρείας, μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε ότι «οι ανακριτικές αρχές γνωρίζουν την πλήρη αλήθεια, τα στοιχεία είναι αδιαμφισβήτητα. Φαίνεται ότι η 9χρονη ήταν ένα παιδί που όχι απλά υπέστη αυτόν τον θάνατο που υπέστη με την θανατηφόρα δόση της κεταμίνης αλλά φαίνεται ξεκάθαρα ότι είχε υποστεί κατά τον παρελθόν επεισόδια τα οποία δεν είχαν καμία σχέση είτε με παθολογικό υπόβαθρο είτε με γενετικό υπόβαθρο ή κάποιο άλλο φυσιολογικό υπόβαθρο».

Advertisement

Ακόμα ανέφερε μεταξύ άλλων: «Φαίνεται καθοριστικό προφανώς ότι αφενός χρησιμοποιήθηκε μία ουσία για να την οδηγήσει στον θάνατο αφετέρου φαίνεται ότι υπάρχουν επεισόδια τα οποία έτσι όπως περιγράφονται από τους ίδιους τους θεράποντες ιατρούς και από την ίδια την οικογένεια σε κάποιες δημόσιες δηλώσεις φαίνεται να έχουν επιδράσει εξωγενείς παράγοντες, πιθανά όχι μόνο κεταμίνη, αλλά μπορεί να είναι μία προσπάθεια ασφυκτικού θανάτου ή μία απόπειρα ασφυκτικού θανάτου. Θα μπορούσε να είναι η χρήση μίας άλλης ουσίας».

«Δυστυχώς πιστεύω ότι το παιδί αυτό νομίζω ότι βασανίστηκε αρκετά» καταλήγει ο κ. Λέων.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement