Έβρος: Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στο δάσος της Δαδιάς – Δεύτερη εφιαλτική νύχτα

Advertisement

Παραδομένο στις φλόγες είναι για δεύτερη νύχτα το δάσος της Δαδιάς, με το έργο των πυροσβεστών να γίνεται ακόμη πιο δύσκολο καθώς πλέον δεν επιχειρούν εναέρια μέσα.

Αν και οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν από χθες το μεσημέρι υπεράνθρωπες προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, τα πύρινα μέτωπα παραμένουν πολλαπλά και βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσβατα σημεία χωρίς οδικό δίκτυο, με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολο να τα πλησιάσουν.

Όπως τονίζουν άνδρες της πυροσβεστικής στο ThessToday.gr χρειάζεται άμεση εμπλοκή των υλοτόμων της Δαδιάς ώστε να σταματήσουν την εξάπλωση μέσα στο δάσος, καθώς η πυρκαγιά πλέον βρίσκεται εκτός ελέγχου.

Advertisement

Υπενθυμίζεται πως συνολικά σαν πρώτη εκτίμηση μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής, 7.000-8.000 στρέμματα έχουν γίνει στάχτη από την καταστροφική πυρκαγιά ενώ σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, έχει γίνει στάχτη το 50% του μεγάλου πυρήνα του δάσους.

Στην περιοχή επιχειρούν με 320 άνδρες της πυροσβεστικής, με 68 υδροφόρες και 9 πεζοπόρα τμήματα, όπως επίσης στη μάχη έχουν ριχτεί και εθελοντές, ενώ τα εναέρια μέσα θα συνεχίσουν το τιτάνιο έργο τους με το πρώτο φως της ημέρας.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement