Φωτιά στη Λέσβο: Μαίνεται η πυρκαγιά με αναζωπυρώσεις – Κάηκαν σπίτια

Advertisement

«Μάχη» με τη φωτιά που μαίνεται στα Βατερά Λέσβου δίνουν οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να τιθασσεύσουν το πύρινο μέτωπο, το οποίο προκλήθηκε το πρωί του Σαββάτου (23/07) και έκαψε σπίτια στον κοντινό οικισμό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα kalloninews.gr, η πυρκαγιά αναζωπυρώθηκε καθώς το πρώτο φως της ημέρας έφερε ήδη δυνατούς ανέμους που δυνάμωσαν το μέτωπο και έτσι ένα ελικόπτερο άρχισε τις ρίψεις νερού.

Κάηκαν τουλάχιστον 10 κατοικίες

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η προσπάθεια ελέγχου της μεγάλης φωτιάς στα Βατερά και, σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά είχε ελέγχθει κατά 70% στο μέτωπο της παραλίας Βατερών κατά τις βραδινές ώρες του Σαββάτου (23/07). Μεγάλο τμήμα επιχειρήσεων έχει υποστεί ζημιές, όπως και τουλάχιστον 10 κατοικίες.

Επίσης, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της τοπικής ιστοσελίδας lesvosnews.net, ανησυχία προκαλούν τα δύο μέτωπα, το ένα προς Σταυρό και το άλλο προς Βρίσα. Εκεί όπως λένε κάτοικοι της περιοχής, δόθηκε μεγάλη «μάχη» τη νύχτα και ήδη είχε δημιουργηθεί αντιπυρική ζώνη για να περιοριστεί η φωτιά σε αυτό το σημείο.

Απεγκλωβίστηκαν εννέα άνθρωποι – Δύο άτομα στο νοσοκομείο

Συνολικά εννέα άτομα απεγκλωβίστηκαν από την ακτή των Βατερών από σκάφη του Λιμενικού Σώματος και επρόκειτο για τέσσερις αλλοδαπούς και πέντε Έλληνες που ήταν στην παραλία και περικυκλωμένοι από τη φωτιά. Όλοι τους μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Πλωμαρίου, ενώ μια από τους διασωθέντες διακομίσθηκε προληπτικά στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου.

Advertisement

Ακόμα, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ που μεταδόθηκε το Σάββατο (23/07), ένας πυροσβέστης διακομίσθηκε με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο. Πάντως, στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 81 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν οι ένοπλες δυνάμεις, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Eπιπλέον, όπως αναφέρει σε σχετική δημοσίευση η τοπική ιστοσελίδα stonisi.gr, το πρωί της Κυριακής (24/07) φτάνουν στη Λέσβο πέντε δασοπυροσβεστικά οχήματα με 20 στελέχη προκειμένου να ελέγξουν τα μέτωπα της φωτιάς, επικουρούμενοι από τα δασοπυροσβεστικά αεροπλάνα.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement