Μαρουσάκης: Κορύφωση του καύσωνα το επόμενο 48ωρο – Πότε θα έρθει ανάσα δροσιάς

Advertisement

Η χώρα έχει μπει από το Σάββατο σε μια παρατεταμένη περίοδο ζέστης που προβλέπεται πως θα διαρκέσει τουλάχιστον ως και το τέλος του μήνα.

Ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης, επεσήμανε στο Newsbomb.gr ότι «οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την ξηρή ατμόσφαιρα αποτελούν το νούμερο ένα κίνδυνο για πυρκαγιά». Επιπλέον τόνισε πως επαυξημένο κίνδυνο φωτιάς θα έχουμε και «προς το Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο, σε Καρπάθιο, Δωδεκάνησα και Νότια Κρήτη καθώς εκεί θα πνέουν πολύ ισχυροί βοριάδες, κοντά στα 7 μποφόρ».

«Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, καθώς αναμένεται να φθάσει κατά τόπους έως τους 40 βαθμούς Κελσίου, μέχρι και τη Δευτέρα. Είναι ένα φυσιολογικό κύμα ζέστης για την εποχή. Από την Τρίτη θα αρχίσει να υποχωρεί σταδιακά η θερμοκρασία, πρώτα στη Βόρεια Ελλάδα και μετά στην υπόλοιπη χώρα, φτάνοντας τους 37 βαθμούς Κελσίου», είπε.

Advertisement

Αναλυτικά οι περιοχές με τις υψηλότερες θερμοκρασίες για την Κυριακή (24/07) και τη Δευτέρα (25/07), σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, είναι:

  • Αττική, κέντρο Αθήνας: 38 με 39 βαθμούς Κελσίου
  • Βόρεια Προάστια: 37 με 38 βαθμούς Κελσίου
  • Πέλλα, Πιερία, Ημαθία: 38 με 39 βαθμούς Κελσίου
  • Θεσσαλία: 40 με 41 βαθμούς Κελσίου
  • Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Άρτα: 40 με 41 βαθμούς Κελσίου
  • Δυτική Πελοπόννησος: 39 με 40 βαθμούς Κελσίου
  • Ανατολική Πελοπόννησος: 38 με 39 βαθμούς Κελσίου
  • Βοιωτία, Λαμία: 38 με 39 βαθμούς Κελσίου
  • Κρήτη: 39 με 40 βαθμούς Κελσίου
  • Ρόδος: 38 με 39 βαθμούς Κελσίου

Ο καιρός την Κυριακή 24/07

Τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι και υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται την Κυριακή 24 Ιουλίου 2022. Άνεμοι έως 6 μποφόρ στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο.
Πιο αναλυτικά, αναμένεται ηλιοφάνεια όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων σποραδικών βροχών. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 21 έως 39, στη Θεσσαλία από 22 έως 41, στην Ήπειρο από 20 έως 36, στη Στερεά από 20 έως 40, στην Πελοπόννησο από 20 έως 41, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 37, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και στις Σποράδες από 19 έως 37, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 24 έως 40, στις Κυκλάδες από 24 έως 36, στα Δωδεκάνησα από 20 έως 37 και στην Κρήτη από 18 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Advertisement

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και από το μεσημέρι 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ και το μεσημέρι και απόγευμα 2 έως 4 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 28 έως 40 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν νότιοι 2 έως 4 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement