Θεσσαλονίκη: Ξεσπά η έγκυος που έχασε το μωρό της – «Ας πουν μπροστά μου ότι δεν είχα αιμορραγία»

Advertisement

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο προκαταρκτικός έλεγχος στο «Ιπποκράτειο» Γενικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης που σύμφωνα με τις καταγγελίες, έδιωξε την 30χρονη έγκυο γυναίκα επειδή έληγε η εφημερία με αποτέλεσμα να χάσει το παιδί της.

«Επειδή είναι η πρώτη τους άμυνα το θεωρώ φυσιολογικό εν μέρει, αλλά αυτό δεν με καθησυχάζει. Δεν παύει να μου δίνει περαιτέρω οργή. Ας βγουν κι ας πουν μπροστά μου ότι δεν είχα αιμορραγία», είπε η 30χρονη στον Alpha.

 «Σύμφωνα με το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο, εξετάστηκε από τη μαία και την ιατρό της εφημερίας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τις θετικές σε COVID-19 εγκύους. Διενεργήθηκαν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και δεν βρέθηκαν στοιχεία που να επιβάλουν την άμεση εισαγωγή της» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Η 30χρονη υποστηρίζει ότι έφτασε στις 7:00 στο Ιπποκράτειο και 7:02 ήταν μέσα στην κλινική. Ωστόσο, όπως καταγγέλλει, ότι ο χώρος ήταν άδειος και πέρασαν αρκετά λεπτά μέχρι να εντοπίσει κάποιον. «Όταν πήγα δεν έβρισκα κανέναν. Βρήκα έναν υπάλληλο security γιατί δεν υπήρχε κανείς άλλος. Την πόρτα άνοιξε μία κοπέλα και της είπα ότι έχω πόνους και συσπάσεις, αλλά και ότι είμαι θετική στον covid. Μου είπε να περάσω έξω από τον θάλαμο, και κάποια στιγμή η ίδια μου είπε ότι “έχουμε δίδυμη καισαρική και οι γυναικολόγοι είναι όλοι απασχολημένοι. Με το τέλος της εφημερίας που έχουμε δεν υπάρχει περίπτωση να σας εξυπηρετήσουμε”».

Advertisement

Από την πλευρά του, το «Παπαγεωργίου» ανέφερε σε ανακοίνωσή του: «Προσήλθε στα εξωτερικά ιατρεία στις 8:40 π.μ. και στις 9:10 π.μ. ολοκληρώθηκε η εξέταση. Αποφασίστηκε η διενέργεια επείγουσας καισαρικής τομής. Στις 9:30 π.μ. μπήκε στο χειρουργείο Covid-19. Το έμβρυο γεννήθηκε χωρίς σφυγμό, διασωληνώθηκε άμεσα και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ νοσηλείας νεογνών».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement