Κόλαση φωτιάς και καπνού στα Κρέστενα: Καρέ – καρέ η «μάχη» με τις φλόγες στην Ηλεία

Advertisement

Κόβουν την ανάσα οι εικόνες από την πολύπαθη Ηλεία, όπου από χθες, Κυριακή, Πυροσβεστική, τοπικές Αρχές και εθελοντές δίνουν τιτάνια «μάχη» για να θέσουν υπό έλεγχο φωτιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή των Κρέστενων.

Οι εικόνες, που εξασφάλισε το CNN Greece, μιλούν από μόνες τους…

Οι τεράστιες φλόγες κατακαίουν ό,τι βρίσκεται στο διάβα τους ενώ πυκνοί καπνοί έχουν πνίξει την ευρύτερη περιοχή.

Advertisement

Η πυρκαγιά «καταπίνει» το πράσινο που αναγεννήθηκε μετά από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 αλλά και ό,τι είχε απομείνει, προκαλώντας τεράστια θλίψη.

Οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς ξύπνησαν οδυνηρές μνήμες από το 2007, όταν οι πυρκαγιές άφησαν πίσω τους 49 νεκρούς.

Παρότι η επιχείρηση πυρόσβεσης βρίσκεται σε εξέλιξη και ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό το πλήρες μέγεθος της καταστροφής, τοπικοί φορείς αναφέρουν πως στα Κρέστενα έχουν καταστραφεί σπίτια και περιουσίες.

Advertisement

Η πόλη, όπως είπε ο δημοτικός σύμβουλος Αναστάσιος Καρνάρος στο OPEN χθες, περικυκλώθηκε από τις φλόγες, όπως ακριβώς συνέβη και το 2007.

Λίγο μετά τις 18:00 στάλθηκε μήνυμα μέσω της υπηρεσίας 112 σε όσους βρίσκονταν στις περιοχές Κρέστενα, Φρίξα, Μακρίσια και Σκιλλουντία ώστε να αποφεύγουν τις συγκεκριμένες περιοχές, ενώ αργότερα ακολούθησε η εντολή για εκκένωση των οικισμών Κρέστενων, Σκιλλουντίας και Γρύλλου.

Επίσης, εκκενώθηκε η κατασκήνωση της Φρίξας και τα παιδιά που φιλοξενούνταν εκεί μεταφέρθηκαν στην κοινότητα Καλυβάκια.

Advertisement

«Είμαστε περικυκλωμένοι από τις φλόγες. Το κακό έγινε μέσα σε 10 λεπτά όπως το 2007», είπε χαρακτηριστικά ο δημοτικός σύμβουλος στα Κρέστενα, Αναστάσιος Καρνάρος ενώ παράλληλα σημείωσε πως ευτυχώς, προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή εγκλωβισμένους, ωστόσο υπάρχουν αρκετά νεκρά ζώα, ενώ έχουν καεί και σπίτια.

Για «εγκληματική ενέργεια» έκανε λόγο ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Σάκης Μπαλιούκος.

«Και οι τρεις φωτιές που είχαμε είναι εγκληματική ενέργεια. Ήθελαν να μας τραβήξουν στα ορεινά για να κάνουν τη δουλειά τους όπως την έκαναν σήμερα. Είναι πάνω από τέσσερις διαφορετικές εστίες. Θα εξακριβώσουμε ακριβώς τι συμβαίνει» δήλωσε στο partisnews.

Στο μέτωπο επιχειρούν 159 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 59 οχήματα και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ».

Στην αεροπυρόσβεση επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement