Χρυσή Αυγή: Στο επίκεντρο το αίτημα αναβολής Μιχαλοκιάκου

Advertisement

Η τρίτη κατά σειρά συνεδρίαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής αναμένεται να ξεκινήσει ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Βασικό ζήτημα προς συζήτηση είναι το αίτημα αναβολής από την πλευρά του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Χρυσής Αυγής ο οποίος εκτίει την πρωτόδικη ποινή του, έχει επικαλεστεί προβλήματα υγείας τα οποία προήλθαν από την πολύμηνη ασθένεια του λόγω Covid-19. Σύμφωνα μάλιστα, με δικηγόρους που αναφέρθηκαν στην κατάσταση του, ο Νικ. Μιχαλολιάκος βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης και δεν είναι σε θέση να διορίσει συνήγορο υπεράσπισης,

Χαρακτηριστικά ο Δημ. Παπαδέλης, που στον πρώτο βαθμό εκπροσώπησε το Νικ. Μιχαλολιάκο, έχει αναφέρει σε προηγούμενη συνεδρίαση ότι ύστερα από δύο μήνες νοσηλείας σε ΜΕΘ λόγω Covid-19, βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης. «Έχει καταδικαστεί και δεν ξέρει γιατί δικάζεται. Ήταν στη ΜΕΘ μέχρι τέλος Μαΐου και δεν έχει δει το σκεπτικό της απόφασης, που εκδόθηκε τον Απρίλιο», εξήγησε, υποστηρίζοντας πως ο καταδικασθείς είχε απώλεια συνείδησης, οπτικές και ακουστικές ψευδαισθήσεις.

Advertisement

Μετά από αυτά το δικαστήριο έχει ζητήσει να του διαβιβαστεί πρόσφατο αναλυτικό πιστοποιητικό καθώς και μία πρόβλεψη για το πότε θα αποκατασταθεί η υγεία του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής. Τα στοιχεία αυτά πρόκειται να εξετάσουν οι δικαστές για να καταλήξουν στο αν πράγματι συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την αναβολή της εκδίκασης της εγκληματικής οργάνωσης ή όχι.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement