Δίκη Χρυσής Αυγής: Απορρίφθηκε το αίτημα Μιχαλολιάκου για αναβολή – Το δικαστήριο διέκοψε για τις 28/9

Advertisement

Απορρίφθηκε το αίτημα που είχε καταθέσει ο Νίκος Μιχαλολιάκος για αναβολή της δίκης της Χρυσής Αυγής μέχρι τον Νοέμβριο, για να συνέλθει από τα προβλήματα υγείας, που του άφησε ο κορονοϊός.

Έτσι ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής πρέπει είτε να προσέλθει, στις 28 Σεπτεμβρίου που θα συνεχιστεί η δίκη, είτε να εξουσιοδοτήσει τους συνηγόρους που θα τον εκπροσωπήσουν.

«Να έρθει ο Μιχαλολιάκος με αναπηρικό αμαξίδιο» ζήτησε η εισαγγελέας

«Να έρθει με αναπηρικό αμαξίδιο στη δίκη ο Νίκος Μιχαλολιάκος, όπως όλοι οι ανάπηροι της χώρας». Με αυτά τα λόγια η εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας Κυριακή Στεφανάτου, πρότεινε να απορριφθεί το αίτημα του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου να αναβληθεί η δίκη μέχρι τον Νοέμβριο, για να συνέλθει από τα προβλήματα υγείας, που του άφησε ο κορονοϊός.

Advertisement

«Έχω προτείνει για την αποχή. Για την αναβολή, όπως αναφέρεται μπορεί να έρθει με αναπηρικό αμαξίδιο όπως όλοι οι ανάπηροι της χώρας. Αν δεν προβλέπεται αποκατάσταση της υγείας του εντός λίγων μηνών (3-4), εκπροσωπείται από τον συνήγορό του», τόνισε η εισαγγελέας και συνέχισε:

«Τα κινητικά προβλήματα του ασθενούς μπορεί να κρατήσουν χρόνια όταν βγαίνει από κώμα. Αν η δίκη αναβληθεί το ίδιο πρόβλημα θα αντιμετωπίσει. Το δικαστήριο δεν θα έχει προχωρήσει τόσο αν έρθει σε χρόνο που λέγεται».

Όπως είπε η εισαγγελέας, το αίτημα παρίσταται καταχρηστικώς γιατί:

Advertisement
  • υπάρχουν συγκατηγορούμενοι που επιθυμούν την πρόοδο
  • αφορά ανθρωποκτονία και αφόρητη η διαιώνιση της διαδικασίας για την οικογένεια του νεκρού
  • η δίκη αφορά πολιτικό κόμμα
  • ο ίδιος ουδέποτε παρέστη αυτοπροσώπως στο δικαστήριο. Εις εκ των οποίων τυγχάνει και αδελφός του και άρα μπορεί να εκπροσωπηθεί.

«Ο Τάκης Μιχαλόλιας είναι αδερφός του, μπορεί να τον διορίσει. Προτείνω την απόρριψη του αιτήματος και την συνέχιση της διαδικασίας», συμπλήρωσε η ίδια.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement