ΣΥΡΙΖΑ για καταγγελία Ανδρουλάκη: «Αναμένουμε εξηγήσεις από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη»

Advertisement

Ανακοίνωση για την μηνυτήρια αναφορά του Νίκου Ανδρουλάκη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, σχετικά με τον εντοπισμό του παράνομου λογισμικού Predator στο κινητό του, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Σχολιάζοντας την καταγγελία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αφήνει αιχμές προς την κυβέρνηση, αλλά και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως ήταν δική του απόφαση να φέρει την ευθύνη της ΕΥΠ απευθείας στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με μηνυτήρια αναφορά του στον Άρειο Πάγο κατήγγειλε προσπάθεια παρακολούθησης του κινητού του τηλεφώνου από το λογισμικό Predator που επιβεβαιώθηκε σε σχετική έρευνα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Advertisement

Πρόκειται για ακόμη ένα περιστατικό παράνομης παρακολούθησης το τελευταίο διάστημα στη χώρα, αυτή τη φορά εις βάρος αρχηγού κόμματος.

Ο κος Μητσοτάκης οφείλει να σταματήσει τις υπεκφυγές γιατί όλα αυτά τα πρωτοφανή συμβαίνουν στη χώρα όσο αυτός κυβερνάει.

Παρακολουθήσεις, διώξεις και δολοφονίες δημοσιογράφων.

Advertisement

Κατρακύλα στην 108η θέση στην ελευθερία του Τύπου.

Τώρα και παράνομες παρακολουθήσεις πολιτικών αρχηγών.

Και να δούμε τι άλλο θα προκύψει.

Η κυβέρνησή Μητσοτάκη αποδεικνύεται επικίνδυνη για στοιχειώδεις αξίες του Κράτους Δικαίου και της ίδιας της Δημοκρατίας.

Αναμένουμε σοβαρές εξηγήσεις από τον ίδιο τον κο Μητσοτάκη, μιας και από τις πρώτες αποφάσεις του ήταν να φέρει την ευθύνη της ΕΥΠ απευθείας στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Τυχαίο;».

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement