Τουρισμός για όλους: Σήμερα η κλήρωση για τα voucher των 150 ευρώ

Advertisement

Σήμερα Τρίτη το υπουργείο Τουρισμού θα ανακοινώσει τα ονόματα των 200.000 δικαιούχων του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους».

Το πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής για ξενοδοχεία και καταλύματα σε όλη τη χώρα. Σε κάθε δικαιούχο θα παρέχεται μία άυλη, ψηφιακή, προπληρωμένη κάρτα, στην οποία θα πιστωθεί το ποσό της επιδότησης. Τα χρήματα για τις υπηρεσίες διαμονής θα μεταφέρονται σε πραγματικό χρόνο στους παρόχους. 

Εφόσον οι υποψήφιοι που πληρούν τα κριτήρια είναι περισσότεροι η επιλογή θα γίνει με ηλεκτρονική κλήρωση.

Advertisement

Δικαιούχοι

  • Πολίτες με ατομικό εισόδημα έως 16.000€
  • Οικογενειακό εισόδημα έως 28.000€
  • Το ποσό προσαυξάνεται για κάθε παιδί

Τα ποσά των voucher

  • H επιδότηση ανά δικαιούχο θα είναι στα 150 ευρώ
  • Για ΑμεΑ ανέρχεται στα 200 ευρώ

Διπλασιασμός των δικαιούχων του προγράμματος

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» ενισχύθηκε με 30 εκατ. ευρώ επιπλέον, με τον συνολικό προϋπολογισμό να ανέρχεται στα 61 εκατ. ευρώ -από 31 εκατ. ευρώ που είχαν προϋπολογιστεί αρχικά- και οι συνολικοί δικαιούχοι, για το τρέχον έτος, να ανέρχονται στις 400.000.

Τα νέα ψηφιακά vouchers -200.000 τον αριθμό- θα μπορούν να εξαργυρωθούν από τους δικαιούχους από τα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά, μέχρι και τον Ιούνιο του 2023.

Αφορούν συμπολίτες μας, που έχουν ήδη υποβάλει αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα vouchers.gov.gr, η οποία έκλεισε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 21 Ιουλίου και δεν θα έχουν αναδειχθεί δικαιούχοι στην ηλεκτρονική κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί, μέχρι τις αρχές επόμενης εβδομάδας, για τη διάθεση των πρώτων 200.000 ψηφιακών επιταγών.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement