Φωτιά στη Μυτιλήνη: Επιχειρούν και πάλι οι εναέριες δυνάμεις – Σε εξέλιξη το πύρινο μέτωπο

Advertisement

Η φωτιά στη Βρίσα Μυτιλήνης παραμένει ενεργή με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να συνεχίζουν το έργο της κατάσβεσης.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Π.Σ. από χθες το μεσημέρι όπου ξεκίνησε η αναζωπύρωση, επιχειρούν 85 πυροσβέστες με 5 πεζοπόρα τμήματα και 21 οχήματα ενώ με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν και οι ρίψεις νερού από 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Μετά την ολονύχτια μάχη όλων των δυνάμεων, η κατάσταση στο βόρειο μέτωπο δεν έχει διαφοροποιηθεί με την πυρκαγιά να βρίσκεται σε εξέλιξη. Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας είναι σε επιφυλακή, το ίδιο και οι υπηρεσίες του Βορείου Αιγαίου. Ακόμα μεγάλη είναι η συνδρομή από εθελοντές αλλά και από μηχανήματα και υδροφόρες του δήμου.

Advertisement

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Ιουλίου στις 15:55 εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του χωριού Βρίσα για απομάκρυνση προς Πολιχνίτο. Δύο ηλικιωμένοι απεγκλωβίστηκαν με τη βοήθεια της πυροσβεστικής και της αστυνομίας και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο προληπτικά και είναι ευτυχώς καλά στην υγεία τους.

Φωτιά υπό μερικό έλεγχο στο Λασίθι

Πυρκαγιά ξέσπασε αργά το βράδυ στον οικισμό Βραχάσι Λασιθίου σε χαμηλή βλάστηση.

Στο σημείο επιχείρησαν άμεσα μόνο επίγειες δυνάμεις με 35 πυροσβέστες, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 7 οχήματα. Στο έργο της κατάσβεσης βοήθησαν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Advertisement

Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος, οι επίγειες δυνάμεις παραμένουν ενώ η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement