Κορωνοϊός: Το 7ο κύμα και τα χειρότερα που έρχονται τον Σεπτέμβριο

Advertisement

Τον κώδωνα του κινδύνου για την έξαρση των κρουσμάτων και την ανεξέλεγκτη κατάσταση της πανδημίας έκρουσε ο διευθυντής ΜΕΘ του Νοσοκομείο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ το πρωί της Παρασκευής (29/07).

«Είναι ανεξέλεγκτη η πανδημία, οι μολύνσεις είναι πάρα πολλές. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει μολυνθεί. Το ευτύχημα είναι ότι δεν έχει τη δύναμη να προκαλέσει την έκρηξη εισαγωγών, διασωληνώσεων και θανάτων», ανέφερε αρχικά.

Ο κ. Καπραβέλος εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος για το 7ο κύμα κορονοϊού που θα έρθει το φθινόπωρο και δήλωσε πως το ΕΣΥ προετοιμάζεται για τα χειρότερα.

Advertisement

«Προετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα. Τα περιμένουμε Σεπτέμβριο – Οκτώβριο. Θα κλείσει ο Ιούλιος με πάνω από 800 νεκρούς. Η ανεξέλεγκτη εξέλιξη της πανδημίας του 6ου κύματος, πέρα από τις ολέθριες συνέπειες στις μεγλάλες ηλικίες με υποκείμενα νοσήματα έχει και ένα άλλο μειονέκτημα. Εγκυμονεί τον κίνδυνο δημιουργίας νέων παραλλαγών, αυτή είναι η ανησυχία μας σε όλη την Ευρώπη», είπε και συμπλήρωσε:

«Το 7ο κύμα του χειμώνα, δεν ξέρουμε εάν θα είναι το ίδιο εξασθενημένο ή εάν θα είναι χειρότερο. Δεν το ξέρουμε ακόμα, γι΄αυτό και η προετοιμασία μας και η ανησυχία μας είναι αρκετά μεγάλη».

Στη συνέχεια, ο κ. Καπραβέλος επέμεινε ότι δεν θα έπρεπε να έχουν χαλαρώσει τόσο πολύ τα μέτρα, ενώ τόνισε πως αρκετοί πολίτες που είναι θετικοί στον κορονοϊό, φεύγουν μολυσμένοι και πηγαίνουν στις διακοπές.

Advertisement

«Έχουμε πολλά τέτοια περιστατικά. Γιατί ο κόσμος θέλει να πάει διακοπές και αν κάποιος νοσήσει, δεν δικαιούται αποζημίωση. Η πολιτεία δεν έπρεπε να τα αφήσει έτσι ανεξέλεγκτα, θα έπρεπε να κατοχυρώσει τους πολίτες που θέλουν να επιδείξουν την υπευθυνότητα, θα πρεπε να υπάρχει μια μέριμνα«, σχολίασε σχετικά.

«Είχαμε φτάσει σε μονοψήφιους αριθμούς και έχουμε τώρα 40 νεκρούς την ημέρα. Είναι αποτέλεσμα των ακραίων χαλαρωτικών μέτρων. Το ζήτημα είναι ότι την πληρώνουν οι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας», υπογράμμισε και εξέφρασε την ανησυχία του για τον Αύγουστο, αφού παραδοσιακά ο μήνας με τις μεγαλύτερες μετακινήσεις πληθυσμού.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement